Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 ölü 59 yaralı!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde zincirleme kaza meydana geldi. 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı.

Otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkiinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç yoğun sis nedeniyle zincirleme kaza yaptı.

Fotoğraf: AA

 Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 ölü 59 yaralı! - Resim : 2

KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, "Olay yeri inceleme ekibi çalışıyor. Ama ilk aracın küçük otomobilin tıra çarpması şeklinde başladığı tahmin ediliyor. Bu bir tahmin. Daha sonra diğer araçların çarptığı şeklinde.

Vefat edenlerin bir kısmı ise araçlarından inen yayalara arkadan gelen araçların çarpması şeklinde tahmin ediliyor. Belirleyici olacak olan şey olay yeri inceleme ekiplerin yaptıkları tespitler olacak. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 ölü 59 yaralı! - Resim : 3

Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

 Fotoğraf: AA

7 YARALININ DURUMU AĞIR

Kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin yaralandığı öğrenildi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaralıların 10 farklı hastanede tedavi altına alındığını ve 7'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

KAZAYLA İLGİLİ SAVCILAR GÖREVDE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 ölü 59 yaralı! - Resim : 5

URALOĞLUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün sabaha karşı Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme trafik kazası hakkında resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Uraloğlu paylaşımında, "Kazanın ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine sevk edilmiş ve otoyolda gerekli önlemler alınmıştır. Otoyolumuz, Karasu kavşağı kesiminde geçici olarak trafiğe kapatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Sürücülere uyarılarda bulunan Bakan Uraloğlu, “Yoğun sis ve olumsuz hava koşullarında dikkatli olmalarını, trafik uyarılarına ve yönlendirmelerine riayet etmelerini önemle rica ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” açıklamasında bulundu.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki kazaya karışan araçlardan 6'sının sürücüsünün gözaltına alındığı bildirildi.