KYK 2022 yurt başvuruları başladı! Başvuru yaparken bunlara dikkat edin! KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

YKS 2022 yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemleri başlamıştı. Başvuru yaparken bunlara dikkat etmelisiniz. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan KYK yurt başvurusu hakkında açıklamalar geldi. KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar...

KYK 2022 yurt başvuruları başladı! Başvuru yaparken bunlara dikkat edin! KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

2022 KYK yurt başvuruları hakkında tüm detaylar açıklandı. Üniversite sınavına giren ve tercih yapmış öğrenciler için ikinci adım başladı. Öğrenciler yurt başvurusu yaparken bunlara kesinlikle dikkat etmeli. KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan KYK yurt başvurusu hakkında açıklamalar yaptı...

KYK 2022 yurt başvuruları başladı! Başvuru yaparken bunlara dikkat edin! KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 1

KYK 2022 yurt başvurusu başladı mı?

2022 YKS yerleştirme sonuçlarından sonra üniversite adayları için 2022-2023 eğitim dönemi KYK yurt başvuruları başladı. Yurt başvuruları pazar gününe kadar devam edecek.

KYK 2022 yurt başvuruları başladı! Başvuru yaparken bunlara dikkat edin! KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 2

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

Devlet yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu için yurt başvurularını e-devlet üzerinden yapılıyor. KYK yurt başvuruları E-devlet üzerinden yapılıyor. Üniversite okumaya hak kazanmış öğrenciler, TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş e- devlet üzerinden giriş yapılması gerekiyor. İstenilen bilgileri doldurduktan sonra başvurunuz gerçekleşmiş oluyor. 

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ...

Başvuruda dikkat edilmesi gerekenler

  • Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyip kavradıktan sonra cevaplayınız.
  • Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engelleyeceğinden bildirimlerinizi gerçeğe uygun yapınız.
  • Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, kimlik kartı / nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
  • Bekârsanız anne ve/veya babanızın, evli iseniz kendinizin ve/veya eşinizin gelirleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden bilgileri tam ve doğru olarak giriniz.
  • Başvuruda bulunduktan sonra başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.