KYK borçlarında yeni gelişme! KYK bursu ne kadar?

KYK burslarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor. KYK bursları ve KYK borçlarıyla ilgili yeni gelişmeler vatandaşlar ve öğrenciler tarafından sıkı takip altında. KYK bursları ne kadar? KYK bursu kimlere veriliyor? KYK bursu başvuru formu nereden doldurulur? KYK bursu geri ödenir mi? KYK bursu için nereye başvurulur? Tüm bu soruların cevabı haberimizde…

KYK borçlarında yeni gelişme! KYK bursu ne kadar?

KYK bursu ve KYK borçlarıyla ilgili yeni düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılmaya devam ediliyor. Yeni KYK düzenlemesiyle birlikte KYK borçları silindi mi ve KYK bursu ne kadar soruları merak konusu oldu.

KYK bursundan kimler faydalanabilir?

KYK bursu gerekli kriterleri karşılayan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilir. Eğitim seviyesi arttıkça KYK bursu tutarı da artar. KYK burs tutarları sırasıyla şöyledir:

Lisans/Ön lisans öğrencisi KYK bursu aylık: 850 TL

Yüksek lisans öğrencisi KYK bursu aylık: 1250 TL

Doktora öğrencisi KYK bursu aylık: 2500 TL

KYK güncel burs tutarları her sene Ocak ayında ihtiyaca göre yükseltilmektedir.

KYK Bursu geri ödenir mi?

KYK ödemeleri burs şeklinde yapıldığı takdirde öğrencilerden geri ödeme istenmez. Fakat KYK bursu almaya hak kazandığınız kriterlerde değişiklik olursa, burs krediye çevrilir ve geri ödemeli olarak KYK kredisi almaya devam edersiniz.

KYK borçlarında yeni gelişme! KYK bursu ne kadar? - Resim : 1

KYK bursu almak için neler gerekli?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bursu için öğrencilerin bazı kriterleri karşılaması gerekir. Öğrenim bursu için aşağıdaki koşullara sahip olmanız gerekir:

Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak

Hane gelirinin yetersiz koşullara sahip olması

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık bir bölümü ara vermeden okumak