KYK borçlarıyla ilgili müjdeli haber! KYK borçları silinecek mi?

Binlerce öğrenci KYK borçlarıyla ilgili yeni gelişmelere kilitlenmiş durumda. KYK borçlarıyla ilgili yeni bir karar verildi. Peki KYK borçları silinecek mi? KYK borçları ne zaman silinecek? KYK borçları faizleri silinecek mi? KYK borçları silinmesinden kimler faydalanacak? KYK borçlarının tamamı silinecek mi? Tüm bu soruların cevabı haberimizde…

KYK borçlarıyla ilgili müjdeli haber! KYK borçları silinecek mi?

Milyonlarca kişi KYK borçlarıyla alakalı yeni düzenlemeyi takip ediyor. KYK borçlarının silinmesiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. KYK borçlarının silinmesi kararı torba yasaya girdi. Buna göre KYK borçlarındaki faizler silinecek ve KYK borçları enflasyondan etkilenmeyecek.

KYK borçlarının faizleri ne zaman silinecek?

KYK borçlarının faizlerinin silinmesi kararı torba yasaya girdi. KYK borç faizlerinin silinmesi kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından oylandıktan sonra Resmi Gazete’de duyurularak uygulamaya koyulacak. KYK borcu olan gençlerin, karar uygulamaya koyulduktan sonra borç faizleri silinecek ve enflasyon farkı ortadan kaldırılacak.

KYK borçlarının faizlerinin silinmesinden kimler faydalanacak?

KYK borç faizlerinin silinme kararından, KYK’dan geri ödemeli kredi almış bütün gençler faydalanabilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bugün yaptığı açıklamada, “Yaptığımız düzenlemeyle birlikte KYK borçlarının bütün faizlerini siliyoruz ve ana para haline döndürüyoruz” dedi.

1 milyon 392 bin kişiyi kapsıyor

KYK borçlarının faizlerinin silinmesi kararı bugüne kadar KYK kredisi alan 1 milyon 392 bin kişiyi kapsıyor. Mustafa Elitaş,  KYK borçlarının silinmesi ile ilgili olarak her yıl TÜFE oranında artırılan kredi borç tutarlarının 27.6 milyar liralık bir tutara ulaştığını ve KYK borcu faizlerinin silinmesi kararıyla bunun ana paraya çevrileceğini açıkladı.

Öğrenci askere giderse KYK borç faizi işlemeyecek

KYK borçlarının silinmesi kararıyla birikte artık askere giden öğrencinin de KYK borcuna askerlik süresi boyunca faiz işlemeyecek. KYK borcu olan öğrencinin 3 kere üst üste daha KYK borcunu erteleme imkanı olacak