KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversiteye başlayan öğrencilerin merakla beklediği KYK burs başvurusu için sayılı günler kaldı. Peki başvurular ne zaman başlayacak? İşte üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği başvuru tarihleri.

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı henüz KYK burs başvuru işlemleriyle ilgili açıklama yapmadı. Ancak geçen yıl KYK burs başvuru süreci 15 Ekim tarihinde başlamış ve 22 Ekim tarihinde sona ermişti. Bu yıl da KYK başvurularının hemen hemen bu tarihler içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

İlk kez üniversite eğitimine başlayan ön lisans ve lisansın yanı sıra yüksek lisans öğrencilerinin de başvurabileceiği KYK bursları için başvuru ve kayıtlar kyk.gsb.gov.tr adresi ya da e-devlet üzerinden yapılabilecek.

KYK burs başvurusu yapıp burs almaya hak kazanan üniversiteli öğrencilerden lisans öğrencileri aylık 500 TL, yüksek lisans öğrencileri 1000 TL, doktora öğrencileri ise 1500 TL burs alacak.

Henüz başvuru tarihi açıklanmayan KYK burslarına başvurabilmek için gerekli şartlar ise şöyle belirtildi: Üniversitede ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavıyla geçenler (ara vermeden), yüksek lisans, master ve doktora öğrencileri, ÖSYM sınavı sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, amatör milli sporcular burstan yararlanabiliyor.

Kazanan öğrenciler geri ödeme yapmayacağı için çok sayıda üniversite öğrencisinin bu bursa başvurması bekleniyor.