KYK yurt başvuruları sonuçları! 2022 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuruları 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Başvuruların tamamlanmasının ardından üniversiteye gidecek öğrenciler başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etti. 2022 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, tüm merak edilenler...

KYK yurt başvuruları sonuçları! 2022 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Milyonlarca aday sınavın ardından sonuçları beklemeye başladı. 20 Temmuz tarihinde açıklanması beklenen üniversite sınavı sonuçları, 18 Temmuz günü aniden açıklanmıştı. 

KYK yurt başvuruları sonuçları! 2022 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 1

Sonuçların ardından öğrenciler gidecekleri üniversitenin bulunduğu illerde yer alan devlet yurtları için başvuru yapmaya hazırlandı. KYK yurt başvuruları 24 - 28 Ağustos tarihlerlerinde tamamlandı. Başvurularını tamamlayan binlerce öğrenci için gözler son dakika açıklamalarına çevrildi. 

KYK yurt başvuruları sonuçları! 2022 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

Üniversiteye gitme heyecanıyla dolup taşan öğrencilerin internetteki araştırmaları hızlandı. Üniversite adayları yurt başvurularının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Tamamlanan başvuruların ardından, 2022 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu gündeme geldi.

KYK yurt başvuruları sonuçları! 2022 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 3

24 Ağustos Çarşamba günü itibariyle başlayan KYK yurt başvuruları 28 Ağustos Pazar günü saat 23:59'da sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt başvurularının 24 ile 28 Ağustos günleri arasında yapılacağını tüm üniversite adaylarına duyurmuştu. Fakat şuan bulunan bilgiler arasında KYK yurt sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor.

KYK yurt başvuruları sonuçları! 2022 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 4

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında KYK yurt başvuru sonuçları 16 Eylül tarihinde açıklanmıştı. Ön görülen tarih bu yılda eylül ayının 2'nci haftası olarak tahmin ediliyor.