Barcelona efsane ismi Xavi ile anlaştı! İşte detaylar

La Liga'da 15 puanla 9. sırada bulunan Barcelona'da Ronald Koeman'ın yerine geçecek isim takımın efsane ismi Xavi olacak.

Barcelona efsane ismi Xavi ile anlaştı! İşte detaylar

Geçtiğimiz hafta El Clasico'da evinde Real Madrid'e 2-1, bu hafta ise deplasman Rayo Vallecano'ya 1-0 kaybeden Barcelona'da Ronald Koeman ile yollar ayrıldı. Takımın başına kimin geçeceği ise merak konusuydu.

La Masia'dan A takıma

Barcelona efsane ismi Xavi ile anlaştı! İşte detaylar - Resim : 1

"Barcelona okulu" olarak tarif edilen La Masia'dan yetişen Xavi, 2015 yılında Barcelona'dan ayrılarak Katar ekibi Al-Sadd ile anlaşmıştı. 2 yıl futbol oynadıktan sonra emekli olma kararı alan Xavi, El-Sadd ile anlaşarak teknik direktörlük kariyerini başlattı.

Sezona hızlı başladı

El-Sadd ile sezona güzel başlangıç yapan İspanyol yıldız, 7 maçtan da 7 galibiyet çıkartmayı başardı ve ligde liderlik zirvesinde oturuyor.

Geçtiğimiz hafta sinyalleri vermişti

Geçtiğimiz hafta muhabirin, "Barcelona'ya dönecek misiniz?" sorusuna yanıt veren Xavi, "Ne olacağı belli olmaz. Ama Barcelona her zaman kalbimde" diyerek gelecek teklifi kabul edeceğinin sinyallerini vermişti.

Cruyff-Guardiola ve son halka: Xavi!

Barcelona efsane ismi Xavi ile anlaştı! İşte detaylar - Resim : 2

"Sarı fare" lakaplı Hollanda ve dünya futbolunun efsanesi Juhan Cruyff ile Barcelona takımının alt yapısı ve oyun felsefesi belirlenmişti. Tiki-Taka olarak bilinen oyun felsefesini yaklaşık 20 yıldır oynamış, son 10 senede ise muazzam seviyeye çıkartmıştı.

Cruyff'un felsefesini ve alt yapıya verdiği önemi en iyi sahaya yansıtan isim öğrencisi Pep Guardiola olmuştu. Şimdilerde ise Guardiola'nın öğrencisi ve alt yapıdan yetişen Xavi'nin takımın başına geçecek olması, Cruyff ve Guardiola'nın ardından Xavi'nin mirası devam ettireceği olarak yorumlandı.

27 kupa kazandı

Barcelona efsane ismi Xavi ile anlaştı! İşte detaylar - Resim : 3

41 yaşındaki Xavi, Katalan kulübüyle sekiz kez La Liga ve dört kez Şampiyonlar Ligi kazandı . 2015'te takımdan ayrılan Xavi, 27 kupa kazanırken, takıma 184 asist ve 85 gol katkısında bulundu.

Cumartesi son maçına çıkacak

Xavi'nin, El-Sadd ile bu Cumartesi son maçına çıkmasına bekleniyor. Xavi, taraftarlarıyla vedalaşacak ve Barcelona ile sözleşme imzalamak için Pazartesi İspanya'ya uçacak.