Lale Orta MHK’sinde mobbinge uğradığı iddia edilen hakemler kimler? İşte maç alamama nedenleri! tv100.com'un özel haberi çok tartışılacak!

Süper Lig'de maçlardan sonra en çok konuşulan konu şüphesiz hakemler oldu. Her maçta bir hakem hatasına alıştığımız Türk futbolunda kimsenin konuşmadığı konuya tv100.com parmak bastı. İşte detaylar...

Lale Orta MHK’sinde mobbinge uğradığı iddia edilen hakemler kimler? İşte maç alamama nedenleri! tv100.com'un özel haberi çok tartışılacak!

Sabri Çelik’in istifasının ardından göreve getirilen Lale Orta, MHK’nin ilk kadın başkanı olmuştu. Hakemliğin siyasetinde şok bir karar olarak nitelendirilen bu karar, futbol dünyasınında da şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Lale Orta göreve geldikten sonra bazı hakemlerin üstünün adeta kırmızı kalemle çizilmesi artık konuşulması gereken bir konu oldu. Bazı hakemlere ‘ısrarla’ maç verilmemesinin nedenini tv100.com araştırdı.

Sonda söyleyeceğimizi başta söylüyoruz. Sebebi 8 Mart 2022...

8 MART OLAYI NEDİR?

8 Mart 2022'de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) 13 hakem ve birçok gözlemcinin görevine aniden son vermesiyle başlayan tartışma, Tahkim Kurulu kararıyla yeni bir boyuta evrilmişti.

Aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık gibi deneyimli hakemlerin de yer aldığı isimler, alınan kararın hukuksuz olduğunu öne sürerek konuyu Tahkim Kurulu'na taşıdı.

Tahkim Kurulu, yapılan değerlendirmeler sonrasında başvuruları haklı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Bu olayların ardından dönemin MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu baskılara dayanamayıp görevinden ayrılmıştı.

FIFA HAKEMLERİNE MAÇ YOK

Gelelim günümüze...

Lale Orta MHK'sı, Süper Lig’de FIFA hakemi olmalarına rağmen Yaşar Kemal Uğurlu (3 ay sonra maç verildi) ve FIFA yardımcı hakemi İbrahim Çağlar Uyarcan’a (iki maç üst üste alt ligde görev verildi.) uzun süre maç vermedi.

1. Lig’de ise hakem olarak Mehmet Türkmen, Ozan Ergün yardımcı hakemler olarak ise Kemal Mavi, Erkan Akbulut, Ali Uğurtan Demirtaş, Göktuğ Hazar Erel ve Ferdi Karadoruk, Orta’nın göreve gelmesinin ardından uzun süre maç verilmeyip, daha sonra ise kendi klasmanlarının altında maçlar verilerek ‘mobbinge’ maruz bırakılan hakemler olarak dikkat çekti.

MHK TOPU YAPAY ZEKAYA ATTI

tv100.com spor muhabiri Mehmet Batuhan Ağır’ın daha önce yapmış olduğu özel haberde Yaşar Kemal Uğurlu, MHK ile konuşmasında “bana neden maç vermiyorsunuz” diye sorduğunda “Algoritma” cevabını almıştı.

Yukarıda ismi geçen söz konusu hakemlerin de aynı sıkıntıyla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı.

Şimdi vicdanlara sorulması gereken soru şu, “Bir önceki MHK olan Sabri Çelik MHK’sinde düzenli olarak maç alan ve çıktıkları maçlarda fahiş hataya imza atmayan bu hakemlerin yeni MHK’de maç alamama sebebi ne?”

tv100.com spor muhabiri Mehmet Batuhan Ağır’ın özel haberine göre ismi geçen hakemlerin maç alamama sebebi performanstan değil de hakemliğin siyasetinden…

Liglerin bitimine kısa bir süre kala bu hakemlere maç verilip, verilmeyeceği merak konusu oldu.