Latif Şimşek'ten dikkat çeken değerlendirme: Seçim kazandıranlar sizden bedel isteyeceklerdir!

tv100'ün ilgiyle izlenen Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında gazeteci Latif Şimşek "HDP’nin getirdiği ekstra oylar olmasa CHP, Belediye Başkanlığı seçimlerini alamayacaktı. Bunda bir şey yok ama elbette ki size seçim kazandıranlar sizden bedel isteyeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük ve Gazeteci Latif Şimşek; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözü siyaset gündeminde yol açtığı tartışmalar programda masaya yatırıldı.

"Seçim kazandıranlar sizden bedel isteyeceklerdir"
CHP'ye ekstra oylarla seçimi kazandıran HDP'nin bedel istediğini vurgulayan Şimşek "HDP’nin getirdiği ekstra oylar olmasa CHP, Belediye Başkanlığı seçimlerini alamayacaktı. Bunda bir şey yok ama elbette ki size seçim kazandıranlar sizden bedel isteyeceklerdir. İstanbul, Adana, Mersin, Ankara’da durum böyle. Ankara’da HDP’nin oyu 3-4 civarındadır. Mansur Yavaş’ın kazandığı fark ise yüzde 3’tür. Size seçim kazandıranlar sizden bedel isteyecektir. Ticari konularda, atamalarda… HDP’yle İYİ Parti’den daha çok CHP seçim atmosferinde dirsek temasında olmuştur." dedi.