Leke ve izlerden kurtulmak istiyorsanız bunları yapmayın!

Akne, kıl köklerinin ve yağ bezlerinin tıkanmasıyla sonuçlanan ve sivilcelere neden olan yaygın bir cilt problemidir. Peki sivilcelerin kalıcı lekeler bırakmaması için neleri yapmamalıyız? Kalıcı leke ve sivilcelerin oluşum nedenlerine değinen Dermatoloji Uzmanı Dr. Damla Demir akne lekeleri ile ilgili bilgileri aktardı.İşte detaylar...

Leke ve izlerden kurtulmak istiyorsanız bunları yapmayın!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Damla Demir akne lekelerinin temeline inerek hastaların iyileşme süreçlerini aktardı. Gençlerin yüzde 80’inin ve yetişkinlerin neredeyse yüzde 40’ının hayatlarının belirli bir döneminde akne sorunu yaşadığını belirten Demir “Derin ve iltihaplı sivilceler doğru tedavi edilmediği sürece leke oluşumuna neden oluyor. Elbette doğru tedavi alınmamasının yanında hastaların oluşan sivilcelerle oynaması” ifadelerini kullandı.

Derin iltihabı olan sivilcelerin doğru tedavisine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı
Dr. Damla Demir “Elbette doğru tedavi alınmamasının yanında hastaların oluşan sivilcelerle oynaması.Temel olarak aynı bölgede sıklıkla sivilce probleminin görülmesi, tıkanıklık veya bakteri artışı iltihaplanmaya sebep oluyor.İltihabın deri üzerinde yayılması ise deri altında hasara, bu hasarlar da zaman içerisinde deri bütünlüğünde bozulmaya ve sonrasında da lekelere ve hatta kalıcı derin izler oluşturuyor” şeklinde konuştu.

“LEKELER DAHA KONFORLU TEDAVİ EDİLEBİLİYOR”

Akne lekelerinin oluşumu ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler veren Demir, “Yeni teknolojiler sayesinde akne lekelerinin daha konforlu bir şekilde tedavi edilebiliyor. Fraksiyonel lazer uygulamasıyla lekelerin hızlıca tedavi ediliyor ve akne izlerinin yanında birçok yara izi tedavisinde de uygulanabiliyor. Kullanıldığı bölgede aşırı bir reaksiyon oluşturmadan mevcut deformiteleri azaltan veya yok eden yeni jenerasyon bir lazer yöntemi diyebiliriz. Yara, yanık, kesik, sivilce izlerinde, yüz ve boyun kırışıklıklarında, cilt gençleştirmede, çatlak ve daha birçok cilt problemlerinin tedavisinde uygulanabiliyor” dedi.

“LEKELER AZALIYOR, CİLT KALİTESİ ARTIYOR”

Uygulama ile ciltte gençleşme, yenilenme, gözeneklerde sıkılaşma, ciltteki iz ve lekelerde azalma ve cilt kalitesinde artma oluştuğunu söyleyen Dr. Damla Demir, “İşlem yaklaşık 30 dakika sürüyor. Yani öğle arası işlemi olarak bile görebileceğimiz bir tedavi yöntemi. Akne izlerinin derinliğine ve cilt tipine bağlı değişmekle birlikte 3 ile 5 seans arasında tedavi sonlanabilir. Seans aralarının sıklığı ise yaklaşık bir ay sürmekte. İşlem sonrasında çok hafif kızarıklıklar meydana gelebilir fakat bu da yaklaşık 3 gün içinde tamamen yok oluyor. Bu sayede de hastalarımız sosyal hayatlarına istedikleri gibi devam edebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

İşlem sonrasında hastaların dikkat etmesi gerekenlerle ilgiliyse Dr. Demir şöyle konuştu:

“Uygulama sonrasında ödemi ve kızarıklığı azaltmak amacıyla soğuk kompres yapılmasını mutlaka öneriyoruz ki biz zaten işlem sonrasında yapılması gereken soğuk kompres uygulamasını kliniğimizde gerçekleştiriyoruz fakat hastalarımızın buna devam etmelerini öneriyoruz. Güneş koruyucu kremlerini, nemlendiricilerini ve antibiyotikli kremlerini mutlaka aksatmadan kullanmalarını istiyoruz. Son olarak da işlemden sonra ilk 24 saat makyaj ve su temasından uzak durulmasını gerektiğini belirtiyoruz.”