LG'den kötü haber! Teknoloji devi telefon pazarından çekilebilir

Önceki senelerde çıkardığı telefonlarla ilgi gören LG, telefon pazarından çekilmeyi planladığını duyurdu. Şirket konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

LG'den kötü haber! Teknoloji devi telefon pazarından çekilebilir

Uzun yıllardır telefon pazarında yer alan Koreli telefon üreticisi LG, satışlarının düşük performans göstermesinden dolayı pazardan çeklimeyi planladığını açıkladı. Pervane tasarımlı bir akıllı telefon çıkaran LG, son 5 yılda telefon pazarında 4.5 milyar dolar zarar açıkladı. Şirketin telefon bölümünü Vietnam merkezli VinGroup‘a satmayı planladığı öne sürüldü. Aynı iddiaya göre VinGroup’tan LG'ye iyi bir teklif gelmiş durumda.

Bu noktada LG'den yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi: "Küresel pazarda, akıllı telefonlar da dahil olmak üzere mobil birimdeki rekabet daha da acımasız hale geldi. LG Electronics, mevcut ve gelecekteki rekabet gücünü göz önünde bulundurarak, cep telefonu birimimiz hakkında en iyi kararı vermemiz gereken noktaya geldiğimize inanıyor."

Araştırma şirketi Counterpoint'e göre LG, Strategy Analytics tarafından 2013'ün ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarında üçüncü sırada yer almasına rağmen, 2020'nin üçüncü çeyreğinde ilk yediye bile giremedi.

Reuters'ta yer alan habere göre LG'nin beş yıldan fazla kümülatif kayıpları ve kaynakların yanlış tahsisi değerlemeyi baskılarken, analistler, LG'nin cep telefonu birimini kapatmaya karar vermesi durumunda bunun piyasa değerini tahmini 4 trilyon won artırabileceğini (yaklaşık 27 milyar TL) ifade etti.