LGS sınav soru ve cevapları ?

LGS sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Binlerce öğrencinin merakla beklediği sınav sonuçlarına ilişkin detayları haberimizde bulabilirsiniz.

LGS sınav soru ve cevapları ?

20 Haziran 2020 Cumartesi günü yani bugün LGS'de ter döken öğrenciler, sınav sorularını görmeyi, verdikleri cevapların doğruluğunu kontrol etmek için sabırsızlıkla bekliyor.

Dolayısıyla bütün öğrencilerin gözü, kulağı, ÖSYM'nin açıklayacağı haberde! Peki  Lise Geçiş Sınavı soruları ve yanıtları (LGS soru ve cevapları) ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? İşte merak edilen detaylar...

Binlerce öğrencinin ter döktüğü LGS sınavına ilişkin detaylar, yine öğrenciler tarafından merak ediliyor. Sınavda öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru yöneltildi. Öğrenciler birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden soruları yanıtladı. Birinci oturum 09.30, ikinci oturum ise 11.30’da başladı.

LGS sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Liseye Geçiş Sistemi kapsamında uygulanan merkezi sınavda geçtiğimiz senelerde, öğrenciler sınava girdikleri okullarda sınavın ardından kendi soru kitapçıklarını alabiliyordu. Bu uygulama, bu yıl gecikmeli olarak uygulanacak. Öğrenciler veya velileri 22 Haziran 2020 Pazartesi itibarı ile kitapçıkları teslim alacak.

SÖZEL SORU KİTAPÇIĞI

SAYISAL SORU KİTAPÇIĞI