Libya'da bilanço korkunç boyutlara ulaştı! Ölü sayısı arttı! Kayıpların sayısı 10 bin

Libya'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bini buldu. Kayıpların sayısının ise 10 bine ulaştığı duyuruldu.

Libya'da bilanço korkunç boyutlara ulaştı! Ölü sayısı arttı! Kayıpların sayısı 10 bin

Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Libya'nın Derna kentinde iki barajın yıkılıp bölgeyi sular altında bırakmasıyla sel felaketi meydana geldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine ulaşırken, kayıpların sayısının ise 10 bin olduğu bildirildi.  

KIZILHAÇ: KAYIP SAYISI 10 BİNE ULAŞTI

Kızılhaç, Libya'daki sel felaketinde kayıp kişi sayısının 10 bine ulaştığını duyurdu.

Libya'da bilanço korkunç boyutlara ulaştı! Ölü sayısı arttı! Kayıpların sayısı 10 bin - Resim : 1

TÜRKİYE'DEN LİBYA'YA YARDIM ELİ

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye, kasırga felaketi nedeniyle uluslararası yardım çağrısında bulunan dost ve kardeş ülke Libya’ya yardım elini uzatan ilk ülke oldu. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla, AFAD’ın arama-kurtarma ekipleri ile yardım malzemelerini Libya’ya ulaştırdık” ifadelerine yer verdi.

2 GÜN YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan Sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan etmişti.

Libya'da bilanço korkunç boyutlara ulaştı! Ölü sayısı arttı! Kayıpların sayısı 10 bin - Resim : 2

TÜRKİYE'DE DE ETKİLİ OLMUŞTU

İlk olarak Ege’de oluşan Daniel Kasırgası, Türkiye’de Marmara Bölgesi’nin batısı ve Trakya’da etkili olmuştu. 5 Eylül’de Ege ve Trakya’da etkisi olan kasırgada Türkiye’de 8, Yunanistan’da 15, Bulgaristan’da da 4 kişi öldü.

Yunanistan’da afetin yaralarını sarma çalışmaları halen devam ediyor. Tropik kasırganın Mısır’a doğru ilerlediği kaydediliyor.

Libya'da bilanço korkunç boyutlara ulaştı! Ölü sayısı arttı! Kayıpların sayısı 10 bin - Resim : 3

Daniel Fırtınası’nın ilerleyen saatlerde Mısır'ın batısında bazı bölgeleri de vurması beklenirken, yetkililer halkı şiddetli yağış ve kötü hava koşulları konusunda uyardı.

Libya'da bilanço korkunç boyutlara ulaştı! Ölü sayısı arttı! Kayıpların sayısı 10 bin - Resim : 4