Limak ve İÇTAŞ doğaya kıyıyor… Akbelen ormanlarında direniş sürüyor! Katliam için 1600 lira yevmiye ile işçi arıyorlar

Akbelen Ormanları'nda Limak ve İÇTAŞ holdinglerine bağlı YK Enerji’nin kömür uğruna ağaç katliamı sürüyor. YK Enerji, bölgeye girdiği ilk günden bu yana katliam yaptı. Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı direnen bölge sakinleri ve çevreciler, iki aşkın süredir mücadelesini sürdürüyor. YK Enerji’nin katliamı yüzünden Akbelen ormanlarında kuş sesleri yerini iş makineleri ve testere seslerine bıraktı.

Devletten aldıkları ihalelerle sık sık gündemde olan Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak ve İbrahim Çeçen’in sahibi olduğu İÇTAŞ holdinglerinin kurduğu YK Enerji, doğa kıyımını sürdürüyor. YK Enerji, bölgeye ilk günden beri büyük katliam yaptı.

Köylüler, bölge sakinler ve çevreciler direnişini sürdürüyor. Bölge sakinleri gece-gündüz nöbet tutuyor ama güçleri ne iş makinelerini durdurmaya ne de kesimi engellemeye yetmiyor.

Limak ve İÇTAŞ doğaya kıyıyor… Akbelen ormanlarında direniş sürüyor! Katliam için 1600 lira yevmiye ile işçi arıyorlar - Resim : 1

Devletten aldıkları ihalelerle sık sık gündeme gelen Nihat Özdemir'in sahip olduğu Limak, İbrahim Çeçen'in sahip olduğu İÇTAŞ Holding tarafından kurulan YK Enerji doğa kıyımını sürdürüyor.

KUŞ SESLERİ YERİNİ TESTERE SESLERİNE BIRAKTI

Bölge sakinleri, çevreciler ve köylüler ağaç kesimini durdurmak için harekete geçti. Direniş nöbeti başlattı. Bölge sakinleri, yaşam alanlarının yok edildiğini belirterek, “İki kuruş için bizim binlerce yıllık hayatımız geleceğimiz yok ediliyor” dedi.

KÖYLÜLER DİRENİYOR

tv100, bölge halkının sesi olmaya devam ediyor. Maden şirketi, bölgede ağaç kıyımına devam ediyor. Muğla’nın İkizköy Mahallesi’ne bağlı Akbelen mevkiinde maden çıkarmak için istimlak edilen alandaki ormanda katliam yapılıyor.

Limak ve İÇTAŞ doğaya kıyıyor… Akbelen ormanlarında direniş sürüyor! Katliam için 1600 lira yevmiye ile işçi arıyorlar - Resim : 2

tv100, ekibi bölge halkının ve çevrecilerin sesi olarak yaşanan katliamı an be an takip ediyor. Bir bölge sakini, Akbelen ormanlarının bütün Türkiye’nin sorunu olduğunu belirterek, “Büyük bir yıkım var gerçekten Akbelen’i elimizden alıyorlar ve bir tane Akbelen var” dedi.

GENCİ YAŞLISI ONLARCA KİŞİ AKBELEN ORMANLARINI SAVUNUYOR

YK Enerji’nin katliamı yüzünden Akbelen ormanlarında kuş sesleri yerini iş makineleri ve testere seslerine bıraktı. Maden ocağı ile sadece ormanlar yok olmazken, bölge de büyük bir tehdit altına giriyor.

7’den 70’ye bölge sakinleri ve çevreciler Akbelen ormanlarını savunmak için oturma eylemini gerçekleştiriyor. Genci yaşlısı onlarca kişi Akbelen ormanlarını savunuyor. Halk, burada oturma eylemi gerçekleştirirken; günlerdir burada eylemlerini sürdürüyor.

Limak ve İÇTAŞ doğaya kıyıyor… Akbelen ormanlarında direniş sürüyor! Katliam için 1600 lira yevmiye ile işçi arıyorlar - Resim : 3

KATLİAM İÇİN 1600 LİRA YEVMİYE İLE İŞÇİ ARIYORLAR

YK Enerji, kömür çıkarmak için doğayı katlediyor. Şirket, bu da yetmezmiş gibi bin 600 lira karşılığında suç ortağı arıyor. Ağaç kesimine dur demek için sabah akşam nöbet turan köy halkı, gelen teklifle birlikte daha da öfkelendi.

Limak ve İÇTAŞ doğaya kıyıyor… Akbelen ormanlarında direniş sürüyor! Katliam için 1600 lira yevmiye ile işçi arıyorlar - Resim : 4

Bir bölge sakini, “Köyümüze dahi girmişler biz parasız mıyız?” diyerek öfkesini, “Bak köye gelmişler demişler ki hoparlörden bağırmışlar arabaların arkasında hoparlör takmışlar biz kesim alanına işçi arıyoruz 1600 lira yevmiye ile niye biliyor musun? Köylüyü birbirine bela buldurmak” sözleriyle dile getirdi.     

 

 

SIRF MADEN UĞRUNA NEFESLERİNİ ELLERİNDEN ALIYORLAR

Bölge halkı, Limak ve İÇTAŞ holdinglerinin bölgede açmak istedikleri kömür madeni sahasına karşı direnişine devam ediyor. Bölgeye çevreden gelen sivil toplum örgütleri çevre bilincine sahip insanlar ve özellikle İkizköy halkı sabah demeden akşam demeden burada direnişlerini sürdürerek burada ağaçların katliamını engellemeye çalışıyor.

Bölge sakinlerine, milletvekilleri ve belediye başkanları da destek veriyor. Ormanda kuş sesleri yerini testere seslerine bırakmış durumda.. Katliam sürmeye devam ederse en az 740 dönümlük bir orman arazisi ne yazık ki dümdüz olacak.

Limak ve İÇTAŞ doğaya kıyıyor… Akbelen ormanlarında direniş sürüyor! Katliam için 1600 lira yevmiye ile işçi arıyorlar - Resim : 7