Lionel Messi’nin yeni takımı belli oldu! Ne Arabistan ve Avrupa! Rotayı ABD’ye kırdı

Fransız ekibi PSG’den ayrılan ünlü futbolcu Lionel Messi, ABD ekibi Inter Miami’ye transfer olduğunu açıkladı. Messi, “Inter Miami'ye katılacağım. Barcelona'ya dönmeyi gerçekten çok istiyordum, böyle bir hayalim vardı. Ancak iki yıl önce yaşananlardan sonra, geleceğimi başkasının ellerine bırakmak ve aynı duruma düşmek istemedim. Kendimi ve ailemi düşünerek kararımı vermek istedim” dedi.

Lionel Messi’nin yeni takımı belli oldu! Ne Arabistan ve Avrupa! Rotayı ABD’ye kırdı

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint Germain ile olan sözleşmesi sona eren 35 yaşındaki futbolcu Lionel Messi’nin yeni takımı belli oldu. Ünlü futbolcu yaptığı açıklamada, ABD MLS Ligi ekiplerinden Inter Miami’ye transfer olacağını açıkladı.

İspanyol basınına konuşan yıldız futbolcu, "Inter Miami'ye katılacağım. Barcelona'ya dönmeyi gerçekten çok istiyordum, böyle bir hayalim vardı. Ancak iki yıl önce yaşananlardan sonra, geleceğimi başkasının ellerine bırakmak ve aynı duruma düşmek istemedim. Kendimi ve ailemi düşünerek kararımı vermek istedim" ifadelerini kullandı.

Lionel Messi’nin yeni takımı belli oldu! Ne Arabistan ve Avrupa! Rotayı ABD’ye kırdı - Resim : 1

“ÇOK FAZLA ŞEY EKSİKTİ”

La Liga'nın Barcelona'ya transferine yeşil ışık yaktığına dair haberler duyduğunu belirten Messi, "Yine de çok fazla şey eksikti. Oyuncu satmalarından ya da maaşları düşürmelerinden sorumlu olmak istemedim. Yorulmuştum." şeklinde görüş belirtti.

Lionel Messi’nin yeni takımı belli oldu! Ne Arabistan ve Avrupa! Rotayı ABD’ye kırdı - Resim : 2

MESELE HİÇBİR ZAMAN PARA OLMADI”

Kararında maddi endişelerin etkili olmadığını savunan Messi, "Mesele hiçbir zaman para olmadı. Öyle olsaydı Suudi Arabistan'a ya da başka bir yere giderdim." dedi.

Inter Miami takımı da sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımıyla Messi'nin transferini duyurdu.

Öte yandan yıldız futbolcuya Al Hilal'in 1 milyar euro teklif ettiği, bazı Avrupa takımlarının da teklif yaptığı belirtilmişti.