Liyakatın belgeseli çekildi! Candaş Tolga Işık, büyük beğeni alan belgeseli tv100'de anlattı

Candaş Tolga Işık, Kafa TV’de yayınlanan ve büyük beğeni alan 'Liyakat: Coğrafya Keder Oldu' belgeselini tv100 Ana Haber’de anlattı. Işık, "Liyakat meselesi, bizim gibi bu ülkeden başka bir yere gidemeyecekler, her şeyi bura ile alakalı olan insan için bir çözüme muhtaç alan haline dönüştü. O yüzden de dedim ki bir belgesel yapmalıyız dedim" ifadelerini kullandı.

Candaş Tolga Işık'ın kaleme aldığı Liyakat kitabının belgeseli 'Liyakat: Coğrafya Keder Oldu' Kafa TV'de yayınlandı.

Sosyal medyada büyük beğeni gören belgesel "36 yaşında öldü Orhan. Son zamanlarda işittiğime göre ceketi olmadığı için gömlekle dolaşıyormuş. Onun yüzde biri kadar sanatkâr olamayanlar müdürlüklerde, sefirliklerde sefa sürüyorlar. Ve Orhan ceketsiz öldü" sözleriyle başlıyor.

Belgeselde, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Uğur Dündar, İsmail Saymaz, Barış Terkoğlu, Prof. Dr. Selçuk Şirin, Prof. Dr. Lale Akarun, Evrim Kuran, Prof. Dr. Gökhan Demir, Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz ve Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ‘Liyakat’ kavramını anlattı. 

Toplamda 23 dakikadan oluşan belgesel çok konuşuldu.

tv100’de ilgi ile izlenen Az Önce Konuştum programının sunucusu Candaş Tolga Işık, gündem yaratan belgeseli Ece Üner ile Ana Haber’de anlattı.

Candaş Tolga Işık, “Belgesel artık Türkiye’de yeter artık, sıkıldık dedikleri bir alana giriyor. Ben eğlenceli işler yapılması taraftarıyım. İnsanların artık gerçekten eğlenecek hali kalmadı. Liyakat meselesi, bizim gibi bu ülkeden başka bir yere gidemeyecekler, bu vatandan başka umudu olmayan, her şeyi bura ile alakalı olan insan için bir çözüme muhtaç alan haline dönüştü. O yüzden de dedim ki bir belgesel yapmalıyız dedim. İnsanlara anlatmalıyız dedim. Ben hep şunun üzerinde duruyorum benim bu ülkeden başka gidecek yerim yok. Ben buranın insanıyım başka bir yere gidemem” ifadelerini kullandı.

Işık, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bence umut var ve her zamanda olur. ‘Umut’ çok güzel bir kelime bu tip yapılan işler benim, senin, gazeteci dostlarımızın yaptığı işlerin bence ışık yakacağına eminim. Sana da çok teşekkür ederim, kılıcın keskin olsun"