İcralık çocuklar yürek burktu! Annelerinden ayrılmak istemedi

Lübnan asıllı Samer R., 4 çocuğunu da velayeti anne de olan Lübnanlı Dania Kerdi'den, icra yoluyla aldı. Çocuklar ise annelerinden ayrılmak istemedi. O anlar cep telefonu kameralarına kaydedildi.

İcralık çocuklar yürek burktu! Annelerinden ayrılmak istemedi

Ümraniye’de yaşayan 4 çocuk annesi Lübnanlı Dania Kerdi (43) iddiaya göre kendisi gibi Lübnan asıllı eşi Samer R. (60) ile boşanmak için Lübnan’da mahkemeye başvurdu. Mahkeme 4 çocuğun da velayetini Dania Kerdi’ye verdi. 

Alınan kararıTrabzon 2’inci Aile Mahkemesi'nde bozdurduğu öne sürülen baba ise polis ve icra memurları eşliğinde Lübnanlı anneden çocuklarını aldı. Çocuklar ise annelerinden ayrılmak istemedi. O anlar cep telefonu kameralarına kaydedildi.

İcralık çocuklar yürek burktu! Annelerinden ayrılmak istemedi - Resim : 1

Dania Kerdi’nin avukatı Sedat Kar,  müvekkii  Dania Kerdi’nin  Lübnan vatandaşı eşi ile boşanma davalarının devam ettiğini belirtti.

Konuşmasına şöyle devam etti:

“Trabzon’da yaşayan eşi, çok ani bir şekilde mahkemeden karar almak suretiyle apar topar geliyor. Dania hanımın 4 çocuğu ile birlikte yaşadığı konuta gelip çocukları, çocuk haklarıyla hiç uyumlu olmayacak bir şekilde konutlarından indirip özel arabasına bindiriyor. Dania hanımın eşi ikinci bir kadınla Lübnan kanunlarına göre evli."

"Çocuklar, babaları ile birlikte yaşamak istemediğinden anneleri ile birlikte İstanbul’da yaşıyorlar. Ama babaları mahkemeden apar topar aldıkları kararla çocukları Dania hanımdan zorla almaya geldi. Çocukların yaşı 7 ile 14 arasında. 3 kız, erkek olanı diyabet hastası, insülin kullanıyor."

"Bütün bu süreçlere dikkat edilmeksizin şahıs da Dania Hanım ve çocukları Lübnan vatandaşı olup Arapça bilmediklerinden yanlarında bu süreci anlatacak Arapça tercümanı bulunmaksızın çocukları maalesef mağdur ediyorlar.”

 

"Çocukların annesine iade edileceğini düşünüyoruz”

“Vesayet yani küçük çocukların mallarını yönetme kararını yanlış, hatalı tercüme ettirilerek mahkemeye müracaat edildiği  haberini aldık biz" diyen avukat  Sedat Kar, "Bu kararı ansızın bu şekilde aldığını düşünüyoruz. Buradaki hatayı biz yarın yapacağımız itiraz ile ortaya çıkaracağız. İnşallah Trabzon 2’inci Aile Mahkemesi'nin verdiği bu karardan dönülecek. Çocukların annesine iade edileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.