Lübnan’da ortalık karıştı! Filistinli mültecilerin kampında silahlı çatışma: Ölüler ve yaralılar var

Lübnan’da Filistinli mültecilerin yaşadığı Ain Al Hilweh kampında, El Fetih hareketi ile radikal gruplar arasında çıkan silahlı çatışmada 6 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Lübnan’da ortalık karıştı! Filistinli mültecilerin kampında silahlı çatışma: Ölüler ve yaralılar var

Lübnan’daki en büyük Filistin mülteci kampı Ain Al Hilweh kampında çatışmalar alevlendi.  El Fetih hareketi ile radikal gruplar arasında çıkan çatışmada roket atar ve makineli tüfekler gibi ağır silahların kullanıldı. Çatışmada 6 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

ÇATIŞMALAR 7 EYLÜL’DEN BERİ DEVAM EDİYOR

Kampta 7 Eylül’den bu yana aralıklarla devam eden çatışmalarda, bugüne kadar 12 kişi hayatını kaybetti, 120’den fazla kişi de yaralandı.

NE OLMUŞTU?

Taraflar arasındaki çatışmalar ilk olarak 29 Temmuz’da kamptaki radikal bir grubun liderine düzenlenen başarısız suikast girişiminin ardından başlamış, çatışmalarda El Fetih hareketinin komutanlarından Ebu Eşref El Armuşi ve 4 arkadaşı da dahil toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Öte yandan, Lübnan'daki 12 Filistin mülteci kampında yaklaşık 400 bin mülteci yaşıyor. Ain Al Hilweh mülteci kampında ise 54 binden fazla kayıtlı Filistinli bulunuyor.