Lüks yolcu gemisi Grönland'da yardım bekliyor!

Grönland’ın kuzeydoğusunda, çoğunluğu Avustralyalılardan oluşan 200’den fazla yolcu ve mürettebatı taşıyan lüks yolcu gemisi, çamurlu deniz tabanı nedeniyle mahsur kaldı. Mahsur kalan gemiye yardımın en erken 15 Eylül'de ulaşması bekleniyor.

Lüks yolcu gemisi Grönland'da yardım bekliyor!

Grönland’ın kuzeydoğusunda, çoğunluğu Avustralyalılardan oluşan 200’den fazla yolcu ve mürettebatı taşıyan lüks yolcu gemisi, çamurlu deniz tabanı nedeniyle mahsur kaldı. Gemide Kovid-19 testi pozitif çıkan kişiler olduğu ve izole edildikleri bildirildi. 

JAC'tan yapılan açıklamada, Ocean Explorer'ın Pazartesi günü Grönland'ın başkenti Nuuk'un yaklaşık 1.400 km kuzeydoğusundaki bir milli parkta yer alan Alpefjord'da karaya oturduğu belirtildi. JAC, herhangi bir yaralanma raporunun olmadığını belirtilen açıklamada, "Milli parkta sorun yaşayan bir yolcu gemisi elbette endişe vericidir. En yakın yardım çok uzakta... Birimlerimiz çok uzakta ve hava çok elverişsiz olabilir. Ancak, bu özel durumda, insan yaşamına ya da çevreye yönelik herhangi bir acil tehlike görmüyoruz, bu da güven verici" 

Mahsur kalan gemiye en erken 15 Eylül'de ulaşılması bekleniyor.