Lütfü Savaş CHP'nin aday tanıtım toplantısına neden katılmadı? tv100.com yazarı Barış Yarkadaş kulis bilgisini paylaştı

CHP'de bugün yapılan aday tanıtım toplantısıyla tüm adaylar açıklandı. Tartışmaların odağında olan kentlerden Hatay için gösterilen belediye başkan adayı Lütfü Savaş'ın ise programda olmaması dikkat çekti. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda anketlerde iyi bir durumda olmadığı için Savaş'ın çağrılmadığını, genel merkezin kendi isteğiyle adaylıktan çekilmesini beklediğini ve Özgür Özel'in eski Bakan Mehmet Dönen'i Savaş'ı aday gösterebileceğini söyledi.

Lütfü Savaş CHP'nin aday tanıtım toplantısına neden katılmadı? tv100.com yazarı Barış Yarkadaş kulis bilgisini paylaştı

Yerel seçimlere artık çok az bir zaman kaldı. Partiler adaylarını ve seçim beyannamelerini peş peşe açıkladı ve saha çalışmalarına başladı.

CHP'de ise bugün aday tanıtım toplantısı vardı. Tüm adaylar tanıtıldı ve aday listeleri tartışmalarla beraber son halini haldi. Programda dikkat çeken bir ayrıntı ise Hatay Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ın programda olmamasıydı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Lütfü Savaş'ın neden programda olmadığıyla ilgili önemli bir kulis bilgisi paylaştı.

Yarkadaş, Savaş'ın anketlerde durumu iyi görünmediği için programa katılmasının istenmediğini ve bu akşam gerçekleştirilecek muhtemel MYK ile durum değerlendirmesi yapılacağını; Hatay'ın son durumu için Özgür Özel'in Lütfü Savaş yerine geçtiğimiz hafta görüştüğü eski Bakan Mehmet Dönen'i atayabileceğini ifade etti.

"CHP GENEL MERKEZİ LÜTFÜ SAVAŞ'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİ İSTİYOR"

Barış Yarkadaş'ın tweet'i şu şekilde:

"CHP Genel Merkezi, bugün yapılan Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısına HATAY Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın katılmasını istemedi.

Savaş’a da “Anketlerde durumunuz iyi görünmüyor” denildi.

CHP Genel Merkezi, Savaş’ın kendi iradesiyle adaylıktan çekilmesini bekliyor. Savaş ise çekilmiyor.

Bu akşam muhtemelen MYK toplanacak ve durum değerlendirmesi yapılacak.

HATAY adayının durumu konusunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yetki verildi.

Özel, mevcut aday Lütfü Savaş’ın yerine önceki hafta baş başa görüştüğü eski Bakan Mehmet Dönen’i atayabilir."