Maaş zammında yeni dönem başlıyor! Bakan Şimşek detayları paylaştı! Artık böyle olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ücret düzenlemelerinde yeni dönemin detaylarını paylaştı. Milyonları ilgilendiren yeni düzenlemede hedef enflasyonu işaret eden Bakan Şimşek, "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak." dedi.

Maaş zammında yeni dönem başlıyor! Bakan Şimşek detayları paylaştı! Artık böyle olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kur Korumalı Mevduat sisteminin yanı sıra maaş düzenlemeleriyle ilgili de konuşan Şimşek, "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak" ifadesini kullandı.

İşte Bakan Şimşek'in açıklamaları...

"CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN'IN PROGRAMIMIZA DESTEĞİ TAM"

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın programımıza desteği tam; bunu sadece hissetmiyoruz görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın bizzat bu programı ilan etmesi ve 'Hükümet olarak arkasındayız, destekliyoruz' demesi Orta Vadeli Program'ın en büyük gücü. Eylem planının ilk paketini sonbaharda Meclis'e sunmayı planlıyoruz.

"ŞU ANADA GEÇİŞ DÖNEMİNDEYİZ"

OVP'nin felsefesi Türkiye'nin olumlu döngüye gireceği yönünde, onun için bir geçiş dönemi öngördük, şu anda o geçiş dönemindeyiz.

Programın dış kaynak ayağını çok güçlü olacağına inanıyorum; Birleşik Arap Emirlikleri'nde sonuç yakın. Yatırımcı toplantılarına Japonya'dan başlıyoruz. Türkiye'ye olan iştahın yüksek olduğunu ve tahvil piyasasında yabancı yatırımcı artışını aşikar bir şekilde beklediğimizi öngörmek doğru olur.

"GÖRÜŞÜLMEDİK YATIRIMCI BIRAKMAYACAĞIZ"

Yıl sonuna kadar görüşülmedik yatırımcı bıramayacağız. Yapısal reform gündemi çok net takvimlendirilmiş, şimdi bunun bir ayağı kalıyor, dış kaynak ayağı, ben dış kaynak ayağının oldukça güçlü olacağına inanıyorum. İç talebin yeniden dengelenmesi ihtiyacı çok net; iç talep yavaşlayacak, yatırımcılara ihracata çok güçlü destek vereceğiz.

DİKKAT ÇEKEN DÖVİZ KURLARI VE KKM MESAJI

Meclisimiz açıldığında yine belli konularda hazırlıklarımızı tamamlayıp adımlar attığımızı hep birlikte sizler de göreceksiniz. Biz de bu yönde hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Önce rezervleri güçlendireceğiz, sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacak. Kur hedefimiz yok, kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak.

MAAŞ DÜZENLEMESİNDE YENİ DÖNEM

İşverenin katkısı olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli öngörüyoruz; amaç sistemde kalış süresini ve fon tutarını artırmak. Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak.