Macron'un canlı yayında yaptığı hareket olay oldu! Alım gücünden bahsettiği sırada 'gizlice' çıkardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, katıldığı bir televizyon kanalında 'mezarda emeklilik' olarak nitelendirilen reformla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin alım gücünden bahsettiği sırada Macron, canlı yayında aklına gelen bir detayı kaşla göz arasında kaybetmeye çalıştı. Ancak, o anlar izleyicilerin gözünden kaçmadı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede infial yaratan emeklilik reformuyla ilgili canlı yayında yaptığı açıklama sırasında kolundaki 80 bin Euro'luk saati 'gizlice' çıkardı. O anların kameralara yansımasının ardından olay sosyal medyada gündem oldu.

Macron hükümetinin, emeklilik yaşını 2 yıl uzatan tartışmalı düzenlemeyi Meclis onayı olmadan yürürlüğe sokmasının ardından ülkede gösteri ve grevler gösteriler sürüyor.

Daha da büyümesi beklenen olayların ortasında dün televizyona çıkan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, reformu savundu.

Reformun en önemli seçim vaatleri arasında yer aldığını belirten Macron, bu sene sonuna kadar yürürlüğe girmesi istediğini belirtti. Emmanuel Macron, "Yapılan anketlerle ülkenin genel çıkarları arasında, genel çıkarlarını tercih ettim. Ve bunun arkasında popülerliğimin düşmesi de söz konusuysa onu (reformu) onaylarım" dedi.

Macron'un konuşması reform karşıtlarını kızdırsa da program farklı bir nedenle gündem oldu.

Ülkede alım gücüne ilişkin sorulan sorunun ardından Macron'un ellerini masanı altına soktuğu görülüyor.

Görüntülerde Macron'un ellerini masanın altından çıkarttığında ise Bell & Ross marka lüks saatinin kolunda olmadığı fark ediliyor.