Madagaskar ordusu oteli bastı, eski Fenerbahçeli oyuncu Samatta mahsur kaldı

Fenerbahçe'den kiralık olarak Royal Antwerp'e gönderilen Tanzanyalı golcü Samatta, Madagaskar ordusunun kaldığı oteli basınca mahsur kaldı. Olay Samatta'nın Dünya Kupası Elemeleri'nde oynadığı Madagaskar maçının ardından meydana geldi.

Madagaskar ordusu oteli bastı, eski Fenerbahçeli oyuncu Samatta mahsur kaldı

Yaz aylarında Fenerbahçe'den kiralık olarak Royal Antwerp'e gönderilen Tanzanyalı golcü Samatta'nın Dünya Kupası Elemeleri'nde oynadığı Madagaskar maçının ardından Madagaskar ordusunun askerleri, takımın kaldığı otele baskın yaptı. Koronavirüse yakalandıkları gerekçesiyle aralarında Samatta'nın da olduğu Tanzanyalı 3 futbolcu otelde mahsur kaldı. 

 Madagaskar ile Tanzanya arasında oynanan ve 1-1 berabere biten Dünya Kupası Elemeleri maçı sonrası Madagaskar ordusunun askerleri, Tanzanya Milli Takımı'nın oyuncularının bulunduğu otele baskın düzenledi. Baskının nedeninin Tanzanya Milli Takımı'nda koronavirüse yakalanan oyuncuların olduğu belirtildi. Koronavirüse yakalanan oyuncuların ise Aishi Salum Manula, Bakari Mwamnyet ve geçtiğimiz yaz aylarında Fenerbahçe'den Royal Antwerp'e kiralanan golcü Ally Samatta olduğu ifade edildi.

Koronavirüs nedeni ile baskın yapıldı

Sport Tanzanya sayfasında yer alan habere göre; Madagaskar orudusu askerlerinin, otele baskın düzenlemesinin amacı Tanzanya Milli Takımı'nda koronavirüse yakalanan oyuncuların olduğu belirtildi. Koronavirüse yakalanan oyuncuların ise Aishi Salum Manula, Ally Samatta ve Bakari Mwamnyet olduğu ifade edildi. Tanzanya Futbol Federasyonu da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, askerlerin oyuncuların kaldığı otele silahla girdiği ve oyuncuların kapısının önünde beklediklerini söyledi.

Samatta da mahsur kalanlar arasında 

Belçika basınında yer alan haberlere göre ise; Samatta'nın da otelde mahsur kaldığı ve Belçika'ya geri dönemediği ifade edildi. 28 yaşındaki oyuncunun Belçika'ya geri dönmeden önce koronavirüs testine girmesi gerekiyor. Eğer her şey yolunda giderse Tanzanyalı forvet Belçika'ya geri dönebilecek.

Fenerbahçe, Rolay Antwerp'e kiralanmıştı

Samatta, yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den Belçika Ligi ekibi Royal Antwerp'e kiralık olarak gönderilmişti. Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan Samatta, kiralık olarak gönderildiği Royal Antwerp'te 14 maçta 3 gol 1 asistle takımına katkı sağladı. Kaynak: Star