Maestro 15 milyon dolar yatırım aldı

Canlı yayınlar düzenleyerek gelir elde edilebilen bir platform olan Maestro B serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı.

Maestro 15 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarının canlı yayınlar düzenleyerek gelir elde etmelerini sağlayan bir platform olan Maestro, B serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. 2015 yılında Ari Evans tarafından ABD'nin Los Angeles şehrinde kurulan ve ilk etapta oyunculuk dünyası ve e-sporcuların kullanımı için geliştirilen Maestro, pandemi ile birlikte sanatçıların dinleyicilerini ulaşabileceği bir platform olarak öne çıkıyor.

Canlı, sanal ve artırılmış gerçeklik konserleri düzenlenmesine de olanak sağlayan Maestro, pandemi ile birlikte 2020 yılında önemli bir büyüme yaşadı. Alınan 15 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Maestro'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 22 milyon dolara ulaştı.

Maestro, gelir elde etme aracını 2020 yılının Mayıs ayında kullanıma sundu. Maestro kurucusu ve CEO'su Ari Evans tarafından paylaşılan bilgilere göre platformu kullanan yayıncılara bugüne kadar toplamda 5 milyon doları aşkın ödeme yapıldı.

Paylaşılan bilgilere göre Maestro'nun müşterileri arasında ünlü basketbol takımı Golden State Warriors, Amerikan futbol takımı Dallas Cowboys ve şarkıcı Billy Eilish de yer alıyor.