Mahir Ünal: Küskünlerin bir araya gelip ağlaşmasından ibarettir

Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisine AK Parti cephesinden ilk yorum Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi. tv100'de yayınlanan Güne Bakış programına konuk olan Ünal, "AK Parti'de bütünlüğü bozamayanlar yeni oluşuma gitmiştir. Bu küskünlerin bir araya gelip ağlaşmasından ibarettir" diye konuştu.

Mahir Ünal: Küskünlerin bir araya gelip ağlaşmasından ibarettir

Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisi kuruldu. Adı Gelecek Partisi oldu. AK Parti'den ilk tepki ise Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi.

Emre Buga'yla güne bakış programına konuk olan Ünal, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı yaptığı dönemi hatırlattı. "O dönem bütünlüğü bozamayanlar şimdi yeni oluşuma gidiyor" dedi. Parti içinse "Küskünlerin bir araya gelip ağlaşmalarından ibarettir" benzetmesini kullandı.

Ünal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

AK Parti içinde yeni bir oluşum hayata geçiremeyip AK Parti’nin o bütünlüğünü bozamayan bir grubun şu anda tam da bu motivasyonda yeni bir siyasal oluşuma gittiğini görüyoruz. Bu siyasal oluşumun toplumdaki karşılığına baktığımızda da bir toplumsal karşılığının da olmadığını görüyoruz. Siyasette de bir şeye karşılık gelmediğini konuşuyoruz.

Bir siyasi parti siyasette bir boşluğu doldurmalıdır. AK Parti’de yer bulamayanların küskünlüğünün karşılığıysa bu bir siyasal hareket değildir. Küskünlerin bir araya gelip ağlaşmalarından ibarettir.