Makamında silahlı saldırıya uğramıştı! Samet Güdük hayatını kaybetti

Adana Büyükşehir Belediye binasında silahlı saldırıya uğrayan Başkan Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü vekili Samet Güdük, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. M.G. isimli saldırgan ilk ifadesinde "Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum" dedi.

Makamında silahlı saldırıya uğramıştı! Samet Güdük hayatını kaybetti

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kimliği belirsiz bir kişi, tabancayla girdiği belediye binasında özel kalem müdürü vekili Samet Güdük'e ateş açtı. Güdük, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. İhbar üzerine belediyeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

HASTANEYE KALDIRILDI
Vücuduna 3 kurşun isabet ettiği belirtilen Güdük, belediye yakınındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan Güdük, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Makamında silahlı saldırıya uğramıştı! Samet Güdük hayatını kaybetti - Resim : 1
VALİLİK AÇIKLAMASI
Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Güdük'ün ameliyata alındığı belirtilerek, "Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Belediye Halk Ekmek çalışanı M.G. tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli suç aletiyle olay akabinde yakalanmıştır." ifadesi kullanıldı.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
M.G.'nin ilk ifadesinde, "Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum.” dediği öğrenildi.
Makamında silahlı saldırıya uğramıştı! Samet Güdük hayatını kaybetti - Resim : 2
BAŞKAN KARALAR: BELEDİYE PERSONELİ OLDUĞU İÇİN ARKADAŞLAR ÜSTÜNÜ ARAMAMIŞLAR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Saldırıyı gerçekleştiren kişi, yalvar yakar işe aldığımız biriydi. Niye böyle bir şey yaptı, anlamadık. Belediye personeli olduğu için arkadaşlar üstünü aramamışlar." ifadelerini kullanmıştı.

"PARA MESELESİ SADECE BİR OLASILIK"
Adana Büyükşehir Belediyesi’nden, Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’e yönelik silahlı saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, Adana Büyükşehir Belediyesi personeli olup, yoksulluğunu anlattığı, geçinmek için çalışmak zorunda olduğunu ilettiği, ailevi sıkıntılarını paylaştığı Başkan Zeydan Karalar tarafından işe alınan bir kişi. Saldırıya uğrayan Özel Kalem Müdür Vekilimiz Samet Güdük’e, milyonlarca liralık borç verecek mali gücünün bulunması mümkün görünmediği gibi, Samet Güdük’ün de insanlarla sorunlu şekilde mali iletişime geçecek bir kişilikte olmadığını, ilişkileri iyi, kişisel husumeti bulunmayan, temiz kalpli bir insan olduğunu, onu tanıyan herkes bilir. Olayın, saldırganın ifadesinde iddia ettiği gibi para meselesi nedeniyle gerçekleştirilmiş olma ihtimali, sadece bir olasılık olarak ortada dururken, saldırganın ifadesinin, bazı iletişim kanallarında tek gerçek gibi yer alması son derece üzücü. Güvenlik güçlerimizin tahkikatı sonucu gerçekler ortaya çıkacaktır." denildi.