Makatından içeri capcanlı yılan balığı soktu, saatler sonra yaşanan olaya doktorlar bile inanmakta zorluk çekti

Kabızlık şikayeti yaşayan bir adam hastaneye gitmeyi reddederek ilginç bir tedavi yöntemi uygulamak istedi. Canlı yılan balığını alarak makatından sokan adam, balığın hem bağırsaklarına hem de midesine zarar vermesinden sonra acıya dayanamayarak hastaneye gitti. Doktorlar, adamın ilginç tedavi yöntemi öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ayrıca doktorlar tarafından yapılan muayenede adamın midesinde yılan tarafından açılan delik tespit edildi.

Makatından içeri capcanlı yılan balığı soktu, saatler sonra yaşanan olaya doktorlar bile inanmakta zorluk çekti

Polonya'da yaşayan bir adam kabızlık şikayetiyle boğuşurken hastaneye gitmek yerine kendi tedavi yöntemini kullanmak istedi. Sağlığına kavuşmak için oldukça tehlikeli ve sağlıksız bir tedavi yöntemi seçen adam sonunda neredeyse canından oluyordu. Kabızlığına çare olacağını düşündüğü yılan balığını makatına koydu. Bağırsakları ve midesi tahribata uğrayan adam, acıyla hastaneye koştu. 

Makatından içeri capcanlı yılan balığı soktu, saatler sonra yaşanan olaya doktorlar bile inanmakta zorluk çekti - Resim : 1

AMELİYATA ALINDI

Hastaneye başvuran adam, doktorları şaşkınlığa uğrattı. Hemen ameliyata alınan adamın, makatından yılna balığı çıkarıldı ancak midesinde ve bağırsaklarında hasar meydana geldiği görüldü. 

ÖNERİ ÜZERİNE YAPTI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, adamın bu tedavi yöntemini yakınlarından öğrendiğini, çevresindeki kişilerin yılan balığının kabızlık sorununa çözüm olabileceğini söylediğini ve bu sebeple kendisinin de hastaneye gitmek yerine bu yanlış tedavi yöntemini seçtiğini söyledi. 

Makatından içeri capcanlı yılan balığı soktu, saatler sonra yaşanan olaya doktorlar bile inanmakta zorluk çekti - Resim : 2

PEK ÇOK BÖLGEDE BİLİNEN YÖNTEM

Yılan balığının, kabızlık tedavisinde etkili olduğunu söyleyen ve tedavi yöntemi olarak kullanılan tek bölge orası değil. Dünyanın farklı bölgelerinde de bu tedavinin uygulanmaya devam ettiği öğrenildi. 2021 yılında da Çin'de bir adam aynı amaçla makatına yılan balığı koyup hastanelik olmuştu.