Malatya'da yaşanan deprem sonrası vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi!

Merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki deprem kentte büyük korkuya neden oldu. Bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.

Kandilli Rasathanesi internet sitesinden alınan bilgilere göre Malatya'da merkez üssü Pütürge olan saat 02.03 saatlerinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 10 kilometre olarak ölçüldü. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı.

Malatya Valisi Baruş'tan deprem açıklaması

Malatya Valisi Aydın Baruş, Kale ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Baruş, yaptığı açıklamada, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ekiplerin sahada olduğunun altını çizen Baruş, "Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuz durum yok. Ekiplerimiz Kale ile Pütürge ilçelerinde ve bağlı köylerinde incelemelerini sürdürüyor." dedi. Vali Baruş, gelişmeleri yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

Yaşanan deprem sonrası çok sayıda vatandaş evlerinden çıkarak geceyi sokakta geçirdi. Vatandaşlardan kimisi depreme alıştığını belirtirken, kimisi aynı depremin şiddetli hissedildiğini ve korktuklarını söyledi. Geceyi sokakta geçirenler yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştı. Korku ve paniğe neden olan depremde ölen yada yaralanan olmadı.