3 işçi hayatını kaybetmişti! Vinç kazasının şüphelilerinden kan donduran yanıt!

Malatya'da, konut inşaatı sırasında kule vincin kırılan bomunun çalışanların üzerine düşmesi sonucu 3 işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan vinç operatörü ile 2 kişi adliyeye sevk edildi. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi.

3 işçi hayatını kaybetmişti! Vinç kazasının şüphelilerinden kan donduran yanıt!

Olay, dün öğle saatlerinde Bostanbaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Konut inşaatında çalışma yapan kule vincin bomunun bir kısmı kırılıp, işçilerin üzerine düştü. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 4 işçi, ambulanslarla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Mesut Gündoğan (34), Fatih Kızılkaya (25) ve Mehmet Yel (22) doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Diğer yaralı işçi Musa Aydın'ın da (25) sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Adli tıptaki işlemlerinin ardından Mesut Gündoğan Gaziantep'e, Fatih Kızılkaya Ağrı'ya ve Mehmet Yel'in cenazesi ise memleketi Diyarbakır'a gönderildi. 

3 işçi hayatını kaybetmişti! Vinç kazasının şüphelilerinden kan donduran yanıt! - Resim : 1

Görmemişler!

Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan vinç operatörü Muhammet B., inşaat ustası Ömer G. ile Yakup G., emniyetteki işlemlerinin ardından  adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli adliyeye getirildikleri esnada gazetecilerin olayla ilgili sorduğu soruya "Görmedim" yanıtını verdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen vinç operatörü Muhammed B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

3 işçi hayatını kaybetmişti! Vinç kazasının şüphelilerinden kan donduran yanıt! - Resim : 2

3 işçi hayatını kaybetmişti! Vinç kazasının şüphelilerinden kan donduran yanıt! - Resim : 3