O eyalet nefes alamıyor!.. 75 öğrenci hastaneye kaldırıldı, 400 okul kapatıldı!

Malezya'nın Jahor eyaletinde hava kirliliği sebebiyle 75 öğrencinin nefes almada zorluk çekmesi ve kusması sonrası 400 okul geçici bir süre için kapatıldı.

O eyalet nefes alamıyor!.. 75 öğrenci hastaneye kaldırıldı, 400 okul kapatıldı!

Malezya'nın Jahor eyaletindeki sanayi bölgesi Pasir Gudang’da okullar öğrencilerin hava kirliliği sebebiyle rahatsızlanması üzerine kapatıldı.

Devlet haber ajansından alınan bilgilere göre, 100'den fazla ilköğretim ve ortaöğretim okulunun yanı sıra 300 özel anaokulunda 75 öğrencinin nefes almada zorlanması ve kusması üzerine Perşembe gününe kadar okulların geçici olarak kapatılması için talimat verildiği bildirildi.

Jahor Başbakanı Dr. Sahruddin Jamal 15 okulda toplam 75 öğrencinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Jamal, hastalığa neyin yol açtığının net olmadığını ifade etti. Mart ayında Kim Kim nehri bölgesinde yaşanan durumla aynı durum olmadığını açıkladı.

Malezya Başbakanı Mahathir Mohamad bugün yaptığı açıklamada, olaya neden olan kişilere karşı çok sert önlemler alınacağını açıklayarak, önceki olaydan sonra bunun yeniden yaşanmaması gerektiğini belirtti.