Maltepe tek ses, tek yürek! Çok özledik Atam

Binlerce Maltepeli, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle Küçükyalı sahilinde Ata’ya saygı zinciri oluşturdu.

Maltepe tek ses, tek yürek! Çok özledik Atam

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümünde saat 9’u 5 geçe ilçede hayat dururken, hüzün ve gözyaşları içerisinde Ata’sını anan Maltepelilere “Atatürk’ün Gözleri” tablosunu denizden çıkaran dalgıçlar da eşlik etti.

Maltepe’de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 9’u 5 geçe hayat durdu. Çalan siren ve kornoların ardından ECA Elginkan İlkokulu’nda düzenlenen resmi törende Atatürk anıtına çelenk konulurken, ellerine bayraklarını ve Atatürk posterlerini alan binlerce Maltepeli de, belediyenin düzenlemiş olduğu etkinlikte Küçükyalı sahilinde Ata’ya saygı zinciri oluşturdu. Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere anma programına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkonsolosu Seniha Birand Çınar da katıldı.

Tek ses ve tek yürek Atalarına saygı duruşunda bulunan Maltepelilere, Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümünde aralarında Japon Deprem Uzmanı ve dalgıç Yoshinori Moriwaki’nin de yer aldığı dalgıçlar da eşlik etti. Ata’ya Saygı Dalışı etkinliğinde uzun yıllardır İstanbul’da çalışan, Atatürk aşığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosu, Atatürk posteri ve dev Türk bayrağını sönmeyen meşaleler eşliğinde, denizden çıkarıldı.

Derinlere Saygı Dalışı

Atatürk ün 83.ölüm yıldönümü nedeniyle Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu Maltepe de dalış yaptı. 14 dalgıç 12 derecedeki suyun altında İngiliz ressam Ned Papmhillon un çizdiği Atatürk ün Gözleri eserini açtı. Yanan meşaleler ile satha çıkan topluluk Maltepeliler taarafımdan alkışlandı. Dalış için tekneye KKTC İsranbul Başkonsolosu Srniha Bireand va Japon deprem uzmanı Osinori Moriewaki de katıldı.