Camide fenalaştı! İlk müdahaleyi cemaat yaptı!

Maltepe'de camide namaz kıldığı sırada fenalaşan 55 yaşındaki Necati Baskın'a ilk müdahale cemaatten geldi. Kalbi duran Baskın'a, yapılan kalp masajı sayesinde hayata geri döndü.

Camide fenalaştı! İlk müdahaleyi cemaat yaptı!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Maltepe'de yaşayan 55 yaşındaki Necati Baskın, öğle namazını kılmak için 70 Evler Karacabey Camisi'ne geldi. Baskın'ın namaz kılarken yığılarak kafasını kalorifer peteğine çarptığını gören imam, sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri, hayati fonksiyonları zayıflayan ve kalbi duran Baskın'a kalp masajı yapılmasını istedi. İmamın çağrısıyla cemaatteki bazı kişiler, sağlık ekipleri gelene kadar sırayla Baskın'a kalp masajı uyguladı.

Camide fenalaştı! İlk müdahaleyi cemaat yaptı! - Resim : 1

Pek çok rahatsızlığı varmış

Camiye ulaşan sağlık ekipleri damar yolunu açtıkları Baskın'a serum taktı ve kalbine elektroşok uyguladı. Baskın'ın bilinci yerine gelirken, haberi alan yakınları da camiye geldi.
Baskın'ın baypas ameliyatı olduğu, kalp ve şeker hastalıklarının yanı sıra kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Ambulansla Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Baskın'ın yoğun bakım servisinde tedavisi devam ediyor.

Camide fenalaştı! İlk müdahaleyi cemaat yaptı! - Resim : 2