Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı

Yoksul ailelerin bebeklerinin mama ve bez ihtiyaçlarını karşılamak adına; sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ve belediyeler mama ve bez yardımında bulunuyor. Peki, Mama ve bez yardımı nedir? 2021 Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır?, mama ve bez yardımından kimler yararlanabilir?

Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı

Belediyeler ve sosyal dayanışma vakıfları, geliri belli düzeyin altında olan ebeveynlere maddi sosyal yardım sağlanmaktadır. Mama ve bez yardımı yoksul ailelere sağlanan bir hizmettir, sosyal yardımlar vasıtasıyla birçok aile bu nakdi yardımı alır ve çocukların ihtiyacını karşılar. Peki, mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? Şartlar nelerdir? Mama ve bez yardımından kimler yararlanabilir? İşte, 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ve 2021 Mama ve bez yardımı başvurusu için gerekli evraklar…
 Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 1

 Bez ve Mama Yardımı Başvuruları Nereye Yapılır?

Bez ve mama yardım başvuruları, belediyelerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yanı sıra farklı kurumlara da yapılabiliyor.

  • Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları
  • Belediyeler
  • Kaymakamlık binalarındaki sosyal hizmetler müdürlükleri
  • Sosyal Güvenlik Kurumları
  • Dernekler ve vakıflar
  • İş adamları

Başvuru şartlarını taşıyorsanız; yukarıdaki kurumlara giderek, başvuru formu doldurmak suretiyle mama ve bez yardımına başvurabilirsiniz.

Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 2

2021 Mama ve Bez Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mama ve Bez Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Muhtaç ve yoksul ailelere yönelik birçok yardım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin mama ve bez yardımı başvuruları kabul ediliyor.

Bu yardıma başvurmak isteyenlerin kaymakamlık binalarına bağlı olarak faaliyetlerine devam eden sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gitmeleri, burada başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

Vatandaşlar; sosyal hizmetler müdürlüklerine giderek de başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Başvurusu kabul edilen adaylar; yeni doğan bebekleri için 2 yıl boyunca bu destekten yararlanabiliyorlar.

Mama ve bez yardımı parası; başvuru sahibinin hesabına yatırılıyor.

 Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 3

İhtiyaç sahipleri; Ziraat Bankası’ndan ya da PTT şubelerinden kendi hesaplarına yatırılan parayı çekebiliyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; başvurusu kabul edilen ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına 2021 yılı için aylık 239 TL yardım parası yatırıyor. Yardım parası; her yıl güncelleniyor.

Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 4

Belediye Mama ve Bez Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ayni ve nakdi yardımları ile muhtaç ve yoksul vatandaşlarını 2021 yılında ve pandemi sürecinde de hiçbir şekilde yalnız bırakmayan belediyelerimiz de yoksul ailelere mama ve bez yardımı yapabiliyor.

Belediyeler tarafından sunulan mama ve bez yardımına başvurmak isteyenlerin ise bağlı oldukları büyükşehir belediyesine ya da ilçe belediyesine giderek, burada başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

Belediyelerimiz; Hoş geldin Bebek Paketi kapsamında yeni doğum yapan annelere beşik, bebek bezi, bebek maması, battaniye, kıyafet vb. yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarına yönelik malzemeler hediye ediyor.

Örneğin; İstanbul Büyükşehir Belediyesi; ASKIDA FATURA projesi kapsamında Anne-Destek paketi kapsamında yoksul ve dar gelirli annelerin mama ve bez yardımı almalarına olanak tanıyor.

ASKIDA FATURA sitesi üzerinden anneler için bağışlanan 150 TL ya da 250 TL yardım parasını ihtiyaç sahibi annelerin İstanbulkart’larına yatırıyor.

İstanbulkart sahibi yoksul anneler; İstanbulkart’larına yatırılan 150 TL ya da 250 TL yardımlarla anlaşmalı marketlerden yalnızca bebek maması ve bebek bezi alabiliyorlar.

Belediyelerin mama-bez yardımlarına e-devlet üzerinden de başvurma şansınız bulunuyor.

 Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 5

2021 Mama ve bez yardımı başvurusu için tıklayınız!

Daha sonra başvuru formunda yer alan sosyal yardım türleri arasından ‘bebekler için bez ve mama yardımı’ seçeneğini işaretlemelisiniz.

Aynı zamanda ‘Yeni Doğan Yardım Paketi’ seçeneğini de işaretleyebilirsiniz.

Doğum tarihini takip eden 6 ay içerisinde yeni doğan yardım paketine başvurabilirsiniz.

Dilerseniz; başvuru formunda yer alan gıda ve erzak yardımı, odun ve yakacak yardımı, giysi yardımı, kırtasiye yardımı vb. diğer sosyal yardım türlerine de aynı form üzerinden kolaylıkla başvurabilirsiniz.

Sizler de bağlı olduğunuz belediyeye giderek, mama ve bez yardımı talebinizi iletebilirsiniz.

 Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 6

Mama ve Bez Yardımı Başvurusu Sorgulama

Mama ve bez yardımı başvuruları; ortalama 30 gün içerisinde sonuçlanıyor. Başvurusu kabul edilen kişilere sms ya da mail yoluyla bilgi veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mama ve Bez Yardımı Başvurusu Sorgulama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak 7/24 hizmet veren, vatandaşların sosyal yardım taleplerini dinleyen ALO183 SOSYAL DESTEK HATTINI arayarak, başvurularınızın sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenebilirsiniz.

Başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek ya da vakfa ait telefon numarasını arayarak da başvurunuzun son durumuna dair bilgi edinebilirsiniz.

Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 7

Belediye Mama ve Bez Yardımı Başvurusu Sorgulama

Belediye yardım sonucunuzu öğrenmek istediğinizde de başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz belediyeye gidebilir ya da belediyeyi arayabilirsiniz.

ALO 153 Beyaz Masa arayarak da yetkili kişilerden başvurunuzun son durumunu öğrenebilirsiniz.

E-devlet üzerinden mama ve bez yardımı sorgulamak adına https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkini tıklayabilirsiniz.

Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 8

2021 Mama ve Bez Yardım Parası Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; mama ve bez yardım paraları her yıl Haziran ayında güncelleniyor. 2021 yılı için ailelere aylık 239 TL yardım yapılıyor. Başvurusu kabul edilenler; 2 yıl yardım parası alabiliyorlar. Anneler; hesaplarına yatırılan paraları PTT şubelerine giderek çekebiliyorlar. Belediyeler; mama ve bez yardımını sürekli yani her ay yapabilecekleri gibi tek seferli de yapabiliyorlar.

Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 9

2021 Mama ve Bez Yardımı Başvurusu için Gerekli Evraklar

Mama ve bez yardım başvurusu için gerekli belgeler şu şekilde;

  • TC kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • SGK’dan alınması gereken gelir belgesi
  • İşsiz vatandaşların SGK’dan almaları gereken ve işsiz olduklarını gösteren belge
  • İkametgah belgesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kirada oturan başvuru sahipleri için kira sözleşmesi
  • Muhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesi
  • Bebeğin kimlik numarasının bulunduğu nüfus cüzdanı

 

**Kendi üzerine taşınır ya da taşınmaz bir mülkü olanların başvuruları kabul edilmiyor.

Mama ve bez yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2021 mama ve bez yardımı ücretleri ne kadar? 2021 Mama, bez ve süt yardımı - Resim : 10

Mama ve Bez Yardımından Kimler Yararlanabilir?

  • Mama ve bez yardımı; yoksullara, muhtaç ve dar gelirli kişilere yapılıyor.
  • Muhtaçlar yani düzenli bir işi olmayan, işsiz vatandaşlar; diğer yardımlarda olduğu gibi bu yardımdan da öncelikli olarak yararlanıyorlar.
  • Dar gelirli ve yoksullar yani hane halkı kişi başı aylık ortalama geliri; asgari ücretin 1/3’ü ve altında olanlar da bu yardımı alabiliyorlar.
  • Mama ve bez yardımı; 0-3 yaş aralığında en az 1 bebeği olan annelere yapılıyor.
  • PTT’ye yatırılan yardım parasını yalnızca bebeğin annesi çekebiliyor.