Manavgat'ta ormanlık alanlara jandarma koruması: 24 saat izleniyor

Antalya’nın Manavgat ilçesi 2 yıl önce 10 gün süren orman yangınlarıyla ülke gündemine oturmuştu. Jandarma ekipleri Sarılar ve Sorgun olmak üzere ormanları havadan dron, karadan ise devriye ekipleriyle 24 saat izliyor.

Manavgat'ta ormanlık alanlara jandarma koruması: 24 saat izleniyor

Manavgat'ta 28 Temmuz 2021'de başlayıp, 10'uncu gününde söndürülen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 'en büyük orman yangını' olarak kayıtlara geçen büyük Manavgat yangını; Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçeleri sınırlarındaki ormanlar da etkili olmuştu. Yangında 7 kişi yaşamını yitirirken, 60 bin hektar alan yanmış, 2 binin üzerinde ev, iş yeri, depo ve ahır da zarar görmüştü.

Manavgat'ta ormanlık alanlara jandarma koruması: 24 saat izleniyor - Resim : 1

DEVRİYE EKİPLERİ ORMANLIK ALANLARI 24 SAAT İZLİYOR

Bu büyük yangının ardından ilçede orman alanlarının korunmasına yönelik çalışmalarda her yıl artarak devam ediyor. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sorumluluk bölgelerinde yaşanacak bir orman yangınlarının önüne geçilebilmek amacıyla devriye görevinin yanında ormanlık alanları drone ile 24 saat izliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve gelen yangın ihbarları jandarmanın ormanlık alanlarda denetimlerini artırmasına ve sıklaştırmasına neden oldu. Resmi ve sivil görevliler, çamlık içerisinde devriye görevi yaparken, dron ile yapılan izlemelerde herhangi bir sorun görülmesi durumunda ekipler kısa sürede müdahalede bulunuyor.

Manavgat'ta ormanlık alanlara jandarma koruması: 24 saat izleniyor - Resim : 2