Manchester United efsanesi Alex Dawson hayatını kaybetti

Manchester United efsanelerinden Alex Dawson 80 yaşında hayatını kaybetti.

Manchester United efsanesi Alex Dawson hayatını kaybetti

Manchester United kulübü twitter'dan yaptığı paylaşımla acı haberi verdi.

United'ın bir dönemine damga vuran Alex Dawson forvet mevkisinde yonuyordu ve o dönemin teknik direktörü Matt Busby'den dolayı United'ı o takımına Busby'nin bebeleri adı verilmişti.

1940 yılında Aberdeen'de doğan futolcu ilk 17 yaşındayken Nisan 1957'de United'ın formasını giymiş ve 2-0 kazanılan Burnley maçında 1 gol kaydetmişti.

Dawson, 1958 yılında Manchester United'ın geçirdiği uçak kazasında 8 takım arkadaşını kaybetti. Kadroda olmadığı için Dawson uçakta yoktu. Teknik Direktör Matt Busby ise yaralı olarak bu kazadan kurtulmuştu.

Uçak kazasının ardından United'ın oynadığı ilk maç olan FA Cup maçında Sheffield United'a 1 gol atan Dawson, FA Cup yarı finalinde de Fulham'a karşı hat-trick yapmıştı.

1967 yılında United'dan ayrılıp Preston'a geçen Dawson, Manchester United formasıyla 54 gol kaydetti.

Dawson, Preston kariyerinde ise 197 maçta 114 gol atmıştı.

1973'te futbolu bırakmadan önce Bury, Brighton, Brentford ve Corby takımlarının formalarını da giydi.

Alex dawson kariyeri boyunca 394 maçta 212 gole imzasını attı.

Manchester United'ın uçak kazası

6 Şubat 1958’de yaşanan bu kaza tarihe “Münih hava faciası” olarak geçti. Uçakta bulunan futbolcular Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Duncan Edwards, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor ve Billy Whelan hayatını kaybetti. Futbolcuların yanı sıra gazetecilerden ve yöneticilerden de çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.