Manchester'ın yıldızından yıllar sonra itiraf: Cinsel istismara uğradım

İngiltere Premier Lig'in en başarılı kulüplerinden Manchester United'da yıllarca forma giyen Fransız futbolcu Patrice Evra, 13 yaşında cinsel istismara uğradığını itiraf etti.

Manchester'ın yıldızından yıllar sonra itiraf: Cinsel istismara uğradım

Fransız kulübü Monaco ile yıldızını parlattıktan sonra Manchester United yolunu tutan Fransız sol bek, 13 yaşında okul müdürü tarafından tacize uğradığını ancak bundan dolayı kendisini suçladığını anlattı.

Yeni otobiyografisinde samimi açıklamalarda bulunan Evra, The Times gazetesine açıklamalarda bulundu. Kendisine acınılmasını istemediğini söyleyen 40 yaşındaki Evra, "O dönemde anneme söylememiştim ve şimdi kitabımla birlikte itiraf ediyorum" dedi.

 

"Onu öldüreceğim"

Annesinin otobiyografisinde tacizi okumasıyla birlikte çok öfkelendiğini belirten Evra, "Annem, 'Sen onu dava etmezsen, ben edeceğim. Eğer hala yaşıyorsa onu öldüreceğim' dedi. Fazlasıyla öfkelendi" ifadelerini kullandı.

"Çocuklar için koyuyorum"

Kitabın kendisine yönelik bakışları değiştirebileceğini belirten Fransız eski futbolcu, "Sadece 40 yaşımda bunu itiraf edebiliyorum. Annem, 'Bu bölümleri koyma özelin bunlar" dediğinde, bu benimle ilgili değil, diğer çocuklarla ilgili, onlar için koyuyorum" dediğini anlattı. Annesinin ve çevresinin de bu açıklamalar sonrasında kendisini anladıklarını ve hak verdiklerini ekledi.