Mandela’nın kızı korona virüs nedeniyle öldü!

Güney Afrika’nın ilk siyahi lideri Nelson Mandela’nın 3 gün önce ölen küçük kızı Zindzi Mandela'nın ölüm nedeni korona virüs olarak belirlendi.

Güney Afrika’nın ilk siyahi Devlet Başkanı Nelson Mandela’nın altıncı çocuğu ve en küçük kızı Zindzi Mandela’nın Johannesburg’daki bir hastane yaşamını yitirdiği belirtildi. 59 yaşındaki kadının ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmamıştı. Zindzi Mandela'nın korona virüs nedeni ile yaşamını yitirdiği belirlendi. 

Nelson Mandela’nın ikinci eşi Winnie Madikizela’dan doğan Zindzi Mandela, ölümünden önce Danimarka’da Güney Afrika’nın elçiliğini yapıyordu ve babası gibi Afrika’da apartheid (ırk ayrımı) sitemine karşı mücadele veren siyasetçi aktivist çalışmalarıyla da tanınıyordu.

"Doğuştan lider korkusuz bir eylemci"

Güney Afirka Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Mandela’nın ölümünün ardından yaptığı açıklamada “Doğuştan lider korkusuz bir politik eylemcinin vefatı nedeniyle Mandela ailesine derin başsağlığı diliyorum. Dünya, büyük Nelson Mandela'nın doğum gününü kutlamadan sadece birkaç gün önce yaşanan bu kayıptan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz” ifadelerini kullandı.