Dog Marley'e İzmir'den yardım eli uzandı

Manisa'da tüylerinin bakımsızlığından perişan olan ve önünü bile göremeyen köpeğin yardımına İzmir'deki Hayvanlar için Projeler Derneği koştu. 

Akhisar ilçesinde, geçici bir süre için tutulduğu hayvan barınağındaki köpek, bakımsız kalması sonuncunda keçeleşen tüyleri, görmesini engelliyordu. 

 "Perişan haldeki köpeğin yardımına hayvanseverler yetişti"

İzmir'deki Hayvanlar İçin Projeler Derneği'nin (HipDer) desteğiyle veterinere götürülerek, tıraş ettirildi. 3 yaşında erkek terrier cinsi köpek tıraş yapıldıktan sonra 10 kilodan 6,5 kiloya düştü.

HipDer Başkan Yardımcısı İksir Altıok, "Köpeğin kan değerlerinin normal ve sağlık durumunun iyi. Köpeğe, ilk gördüklerinde görüntüsü dolayısıyla Jamaikalı sanatçı Bob Marley'in saçlarından esinlenerek 'Dog Marley' diyoruz. Büyük ihtimalle sokağa atıldı ve sokakta 6-7 ay yaşadıktan sonra o hale geldi. Normalde uzun tüylü cins köpeklerde tüyleri taramak, temizlemek, bakımını yapmak gerekiyor. Bu köpek sokakta olduğu için tüyler koptukça birleşmiş ve uzun saçaklar haline gelmiş. Bu şekilde barınakta yaşamaya devam etseydi enfeksiyon kapıp ölebilirdi. Biz bakımını geçici olarak üstlendik, veterinerdeki kontrollerde bizi şaşırtarak çok sağlıklı çıktı. Sadece vitamin iğnesi yaptırdık. Şu an geçici yuvada, orada huyunu suyunu anladıktan sonra sahiplendireceğiz" dedi.