Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş kaç yaşında ve nereli? İşte Mansur Yavaş’ın siyasi geçmişi!

Avukat, siyasetçi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son yıllarda yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan siyasetçilerin başında geliyor. 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak adı sıkça dillendirilen Mansur Yavaş’ın hayatı merak ediliyor. Peki, Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş kaç yaşında ve nereli? Mansur Yavaş hangi partiden aday oldu? Mansur Yavaş kaç oy aldı? İşte Mansur Yavaş’ın siyasi geçmişi!

Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş kaç yaşında ve nereli? İşte Mansur Yavaş’ın siyasi geçmişi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı için öne çıkan isimlerin başında geliyor. Pek çok kişi de Mansur Yavaş’ın siyasi geçmişini merak ediyor. Peki, Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş kaç yaşında ve nereli? İşte Mansur Yavaş’ın biyografisi!

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

Mansur Yavaş, 1955 yılında Beypazarı’nda dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı’nda tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinden hemen sonra, yerine getirdiği vatani görevi sırasında Nursen Yavaş ile evlendi. Askerliğini tamamladıktan sonra 1986 yılında, Beypazarı’na dönerek serbest avukatlık yapmaya başladı.

Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Yavaş, 1989-1994 yılları arasında Belediye Meclisi Üyeliği yaptı. 1994 yılında Beypazarı Belediye Başkan Adayı oldu ancak kazanamadı. Serbest avukatlık ve meclis üyeliğine devam eden Yavaş, 18 Nisan 1999 yılında yapılan seçimlerde ikinci kez adaylığını koydu ve %51 oy oranı ile kazanarak, Beypazarı Belediye Başkanı oldu.

28 Mart 2004 yılında yapılan seçimlerde %55 oy ile ikinci kez Belediye Başkanı seçildi. 2009 Yerel Seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yavaş, %27’lik oy oranı ile dikkatleri üzerine çekti. 30 Mart 2014 yerel seçimlerine CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Yavaş bu seçimde %43.83 oy aldı.

MANSUR YAVAŞ HANGİ PARTİDEN ADAY OLDU?

2009, 2014, 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday olmuş ve 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı seçilmiştir.

9 Aralık 2020’de Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından “9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü” kapsamında “2020 Şeffaflık Ödülü” ne layık görülmüştür.

Evli ve iki çocuk babasıdır.