Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener ile görüşmesi neden iptal oldu?

CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceğini açıkladı. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, canlı yayına bağlanarak Meral Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile yapılması planlanan toplantının neden iptal edildiğini duyurdu.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener ile görüşmesi neden iptal oldu?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği bildirilmişti. Bununla ilgili son dakika bilgisini tv100 canlı yayınında Deniz Gürel paylaştı.

DENİZ GÜREL TV100 CANLI YAYININDA AÇIKLADI
tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, canlı yayına bağlanarak Meral Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile yapılması planlanan toplantının neden iptal edildiğini açıkladı. Tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in edindigi bilgilere göre CHP'den gelen açıklamada 'İYİ Parti Genel Merkezi dışında' ziyaret etme talebine Kılıçdaroğlu'nun olumlu yaklaştığı belirtildi. Bu açıklamaki 'genel merkez dışında, ibaresi İYİ Parti Genel Merkezi'nde rahatsızlığa neden oldu. Ve yapılması beklenen Akşener, İmamoğlu, Yavaş görüşmesi gerçekleşmedi.

ZORLU'DAN AÇIKLAMA
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yapacağı belirtilen ziyaretle ilgili, "Ne bizim böyle bir talebimiz olmuştur ne de kıymetli belediye başkanlarının bizden bir talebi olmuştur." dedi.

Zorlu, Akşener'in partisinin dünkü Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın desteği ve işbirliğiyle seçilmiş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir çağrıda bulunduğunu anımsattı.

Bunun ardından özellikle bugün konuyla ilgili kamuoyuna bazı haberler yansıdığını ifade eden Zorlu, şunları kaydetti: "İlk olarak; şu an Ankara'da bulunduğunu öğrendiğimiz kıymetli belediye başkanlarının, 10 belediye başkanının Sayın Genel Başkanımızı ziyaret edeceği, ardından da birkaç saatlik bir dilim içerisinde Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş'ın Genel Başkanımızı ziyaretlerinin söz konusu olduğu yönünde kamuoyuna bir bilgi ve haber geçildi. Tabii biz şeffaf sorumluluk anlayışımız gereği her konuda olduğu gibi bu konuda da açık ve netiz. Şunun altını çizmek isterim ki ne bizim böyle bir talebimiz olmuştur ne de kıymetli belediye başkanlarının bizden bir talebi olmuştur. Dolayısıyla şu anda kamuoyunda dolaşan bu bilgilerin hiçbirisi, yani 10 belediye başkanı da dahil olmak üzere, değerli 2 belediye başkanının bu konudaki ziyaretleriyle ilgili bilgiler ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

CHP'DEN BİLGİLENDİRME YAPILMIŞTI
Konuya ilişkin CHP'den yapılan bilgilendirmede, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yavaş ve İmamoğlu'nun Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaştığı belirtildi. "Sayın Genel Başkan'ımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil bilakis büyümesini arzulamaktadır." ifadesine yer verilen bilgilendirmede, şunlar kaydedildi: "İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede iradelerinin Sayın Genel Başkan'ımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkan'ımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur."