"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla bu yıl 1’incisi düzenlenen “Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi. Festival boyunca ünlü isimlerin katıldığı söyleşiler, etkinlikler ve tiyatro gösterileri sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Festivalde ödüller de sahiplerini buldu.

"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla ilk kez bu yıl düzenlenen Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" görkemli bir kapanışla son buldu. Festivalin kapanış gününde Wilma Elles ile Sefa Zengin sunuculuk yaptı.

"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi - Resim : 1

Festivale ev sahibi yapan Mardin Valiliğini temsilen Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Festival Başkanı Zeki Sincar ve Yardımcısı Adem Sincar’ın teşekkür konuşması yaptı.

"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi - Resim : 2
Arzu Yanardağ

 

ÜNLÜ İSİMLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından usta oyuncular Emin Olcay ve Hayat Olcay’a Yaşam Boyu Onur Ödülünü takdim edildi. Ayrıca Sefa Zengin, Wilma Elles, jüri başkanı Alper Mestçi ve Nuri Alço’ya plaket verildi.

"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi - Resim : 3

Festivalin finalinde ise Erkan Kolçak Köstendil’in ‘12 Numaralı Adam’ tiyatro oyununu izlendi. Oyun sonunda tüm sanatçılar sahneye davet edilirken Erkan Kolçak Köstendil’e takdim edilen ödül ve toplu fotoğrafla festival sona erdi.

"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi - Resim : 4

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Festivalde dereceye hak kazananlara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gökbey tarafından ödülleri takdim edildi. Birincilik ödülünü kazanan film, “Herkesin Yapabileceği Bir Şey” filmi ile Selen Örcan oldu. İkincilik ödülünü kazanan film The Photograhf, üçüncülük ödülünü kazanan film Dıstan oldu. Jüri özel ödülünü kazanan film ise Teamül ile Ali Rıza Beyazıt’a verildi.

"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi - Resim : 5

 "Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi - Resim : 6

"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi - Resim : 7

"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi - Resim : 8

"Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi - Resim : 9