Bir katliam gibi kaza da Mardin'de oldu: 20 ölü...

Türkiye bugün ikinci bir feci kazayla sarsıldı... Gaziantep'teki kazanın ardından Mardin'de katliam gibi bir kaza yaşandı. Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada son belirlemelere göre 20 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Türkiye bugün adeta kabus gibi bir gün yaşıyor... 

Gaziantep'te 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. İlçede akarşakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

Bir katliam gibi kaza da Mardin'de oldu: 20 ölü... - Resim : 1

20 ölü, çok sayıda ağır yaralı!

Kazazedelere yardım görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada ''Mardin Derik'te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 20’ye yükseldi. 5’inin durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 25’dır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum.'' ifadelerini kullandı. 

Bir katliam gibi kaza da Mardin'de oldu: 20 ölü... - Resim : 2

Bakan Bozdağ: “Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatılmıştır”

Adalet Bakanı Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen trafik kazası sebebiyle Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatıldığını duyurdu. Bozdağ paylaşımında, "Mardin Derik ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır” ifadelerini kullandı. 

Bir katliam gibi kaza da Mardin'de oldu: 20 ölü... - Resim : 3

Bir katliam gibi kaza da Mardin'de oldu: 20 ölü... - Resim : 4

Bir katliam gibi kaza da Mardin'de oldu: 20 ölü... - Resim : 5