Mark Zuckerberg de şaştı kaldı! Threads'in 4 günde ulaştığı kullanıcı sayısı resmen rekor

Mark Zuckerberg'in Twitter'a rakip olarak çıkardığı yeni sosyal medya platfomu Threads 4 günde rekor bir kullanıcı sayısına ulaştı. Zuckerberg de son rakamı görünce "Bu kadarını biz de beklemiyorduk" diyerek şaşkınlığını ifade etti.

Mark Zuckerberg de şaştı kaldı! Threads'in 4 günde ulaştığı kullanıcı sayısı resmen rekor

Mark Zuckerberg ile Elon Musk'ın rekabeti dünyanın gündemi oldu. Zuckerberg, Musk'ın sahibi olduğu Twitter'a rakip olarak Threads adlı bir uygulama açtı. Instagramla bağlantılı olarak çalışan uygulama çarşamba günü tüm dünyaya sunulmuştu. 4 günde rekor bir kullanıcı sayısına ulaşan Threads, Zuckerberg'i de şaşırttı. 

THREADS 70 MİLYON KULLANICIYA ULAŞTI

Zuckerberg, "Bu sabah itibarıyla Threads'e 70 milyon kayıt oldu. Beklentilerimizin çok ötesinde" ifadelerini kullandı. Threads'in kullanıcı sayısındaki hızlı artışta, kullanıcıların Instagram hesapları aracılığıyla platforma giriş yapabilmelerinin etkili olduğu belirtildi.

TWITTER, THREADS NEDENİYLE META'YI DAVA ETMEKLE TEHDİT ETMİŞTİ

Threads kullanıma açılmasının ardından yoğun ilgi görürken Twitter, Threads nedeniyle Meta'ya karşı yasal işlem başlatma uyarısında bulunmuştu.

Twitter'in avukatı Alex Spiro, Zuckerberg'e gönderdiği mektupta, Meta'nın Twitter'in ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini sistematik, kasıtlı ve yasa dışı şekilde kötüye kullandığına dair ciddi endişe duyulduğunu belirtmişti.

Meta'nın geçen yıl eski Twitter çalışanlarını işe aldığına işaret eden Spiro, şirketin kasıtlı olarak bu çalışanları birkaç ay içinde Meta'nın "taklit" Threads uygulamasını geliştirmeleri için görevlendirdiğini iddia etmişti.

Twitter'ın sahibi Elon Musk da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Rekabet güzel, hile değil" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Meta'nın İletişim Direktörü Andy Stone ise Twitter'in avukatının mektubuna yanıt olarak Threads'in mühendislik ekibindeki hiç kimsenin eski bir Twitter çalışanı olmadığını belirtmişti.