Merakla beklenen Meta'nın Metaverse evreninden ilk görsel

Mark Zuckerberg Meta'nın Metaverse evreninden ilk görseli paylaştı. İlk eleştiri kendisinden geldi; "O fotoğrafın oldukça basit olduğunu biliyorum'

Merakla beklenen Meta'nın Metaverse evreninden ilk görsel

Bu haftanın başlarında Mark Zuckerberg , Eyfel Kulesi'nin önünde duran dijital avatarının bir ekran görüntüsü paylaştı, Zuckerberg daha sonrasında sanal gerçeklik platformunun ekran görüntüsünü sosyal medyada yayıladı.

Twitter kullanıcılarının tanımına göre, yeni dünya düzeninde hayatımızda olarcak bu yeni evren Metaverse'lerin ilk görseli PlayStation 1 için çıkmış Teletubbies oyunuyla aynıydı.

Merakla beklenen Meta'nın Metaverse evreninden ilk görsel - Resim : 1Zuckerberg sanki paylaşımlardaki yorumları görmüş gibi Meta'nın grafikler üzerinde çalıştığını bildirdi. Cuma günü, Facebook ve Instagram'da kendisinin çok daha gerçekçi bir versiyonunu ve eski görünümlü bir plazayı gösteren bazı yeni ekran görüntüleri yayınladı. 

Zuckerberg yakın zamandaki bir Connect konferansında daha fazla ayrıntı paylaşmaya söz vererek, "Ufuk ve avatar grafiklerinde büyük güncellemeler yakında geliyor" dedi. Meta sözcüsü Peter Gray

Orijinal ekran görüntüsüne gelince, bunun tam olarak gurur verici olmadığını kabul eden Meta kurucusu ve SEO'su bir lansmanı kutlamak için çok hızlı bir şekilde çekildiğini ifade etti. Şirketini tam olarak satılmadığını dile getiren Zuckerberg "Bir dijital dünya İÇİN milyarlarca dolar batırıyor olsaydı, muhtemelen bunun hızlı ve kirli ekran görüntülerini yayınlamaktan kaçınırdım, özellikle de 100 dolarlık bir fiyat artışı ilan etseydim" dedi. 

Metaverse talipleri fazla

İnsanları metaverse'ine katılmaya ikna etmek için daha iyi grafikler vaat eden tek kişi Meta değil. Geçen ay Roblox, geleneksel olarak bloklu ve düşük çözünürlüklü grafiklerini de güncellediğini duyurdu ve ürün lideri Josh Anon, Protocol ile yaptığı bir röportajda nihai hedefinin “gerçek dünyayı kopyalamak” olduğunu söyledi .

Sonuçta, yine de, grafikler onlarla ne yaptığınıza göre ikincildir. Meta'nın Horizon'daki yeni güncellemesi, görselleri Fortnite seviyesine yükseltse bile, sanal dünyalarında görülecek ilginç bir şey olmadıkça bunun bir önemi yok. Bu nokta, Zuckerberg'in orijinal gönderisine atılan bu tweet ile mükemmel bir şekilde gösterilmiştir: