Marmara Denizi müsilajla kaplanınca... Dalgıçlar rotasını Karadeniz'e çevirdi!

Marmara Denizi'nin neredeyse tüm kıyılarını kaplayan deniz salyası, dalgıçların da kabusu oldu. Dalış eğitimleri için Marmara Denizi'ni kullanan dalgıçlar, rotalarını değiştirmek zorunda kaldı. Dalgıçların yeni rotası ise Karadeniz oldu.

Uzun yıllardır dalış eğitimleri veren dalgıçlar, müsilajın Marmara Denizi'nin büyük kısmını kaplaması nedeniye bir süredir dalış yapamıyor. Dalgıçlar, rotalarını değiştirerek Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Kerpe sahillerine gelerek dalış eğitimlerine devam ediyor. Deniz salyası sorunu olmadan kendilerini berrak maviliğe bırakan dalgıçlar, denizin dibindeki güzellikleri keşfe çıkıyor.

"Kerpe’de müsilaj sorunu yok"

Eğitimlerde Marmara bölgesini yoğun olarak kullandıklarını söyleyen dalış eğitmeni Ufuk Özbaş, "Çok uzun yılardır hem Marmara’da hem de Karadeniz’de, Türkiye’nin tüm dalış noktalarında, dalış eğitimleri ve gezi turları yapıyoruz ama eğitim dalışları olarak Marmara’yı çok yoğun kullanıyorduk. Bu senenin başında Marmara Denizi’nde yaşadığımız bu çevre felaketi diyebileceğimiz müsilaj sorunu olana kadar. Bununla birlikte tüm dalış eğitimlerimizi Kerpe’ye yönlendirdik. Kesinlikle müsilaj sorunu yok. Çok güzel bir görsel var. Suyun altında fauna ve flora olarak da canlılık tüm öğrencilerin aynı zamanda ilgisini çekiyor" dedi.