Marmara Denizini vuran fırtına sona erdi hamsiler yeniden ağlara takılmaya başladı, kilosu 50 TL'den satılan hamsi yüz güldürüyor

Türkiye genelinde etkili olan fırtınadan etkilenen hamsiler sakinleşen havanın ardından yeniden balıkçı ağlarına takılmaya başladı. Tekirdağ'da hamsiler son bulan fırtınanın ardından kilosu 50 TL'den satılmaya başlandı.

Marmara Denizini vuran fırtına sona erdi hamsiler yeniden ağlara takılmaya başladı, kilosu 50 TL'den satılan hamsi yüz güldürüyor

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava ve fırtınadan etkilenen hamsiler sonunda yeniden ağlara takılmaya başladı. Tekirdağ'da tezgahlarda yerini alan hamsiler 50 TL'den satılmaya başlandı. Palamut kendisine 100 liradan alıcı bulurken istavrit ise 50 liradan satışa çıktı. 

Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyılarında etkili olan şiddetli lodos, bugün etkisini büyük oranda yitirdi. Fırtına sonrasında seyyar balıkçılar, tezgahlarının açarak balık satışına başladı.

''FIRTINALI GÜNLERDE BALIK ÇOK PAHALI''

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki seyyar tezgahları başta hamsi olmak üzere istavrit ve palamut süslerken, hamsinin kilosu 50, istavritin kilosu 50, palamudun tanesi ise 100 liradan satılıyor. Süleymanpaşa ilçesinde balık satışı yapan Engin Şınık, fırtınalı günlerde balığın çok pahalı olduğunu ifade ederek fırtınadan hemen sonra bu sabah bol bol hamsi geldiğini ifade etti. Hamsinin fırtınadan kaçtığını ve Karadeniz’in Kırklareli kıyılarına gittiğini de dile getiren Şınık, hamsinin Kıyıköy’den geldiğini belirtti.

 

Marmara Denizini vuran fırtına sona erdi hamsiler yeniden ağlara takılmaya başladı, kilosu 50 TL'den satılan hamsi yüz güldürüyor - Resim : 1

İSTAVRİT 50 LİRADAN, PALAMUDUN TANESİ 10 LİRADAN SATIŞTA

Engin Şınık yaptığı açıklamada, “Bugün tezgahımızda hamsi, istavrit ve palamut var. Hamsinin kilosu 50, istavrit 50, palamudun tanesini ise 10 liraya satıyoruz. Bugün fiyatlar düşük, bir bakarsınız 40 liraya da satılabilir, 35 liraya da satılabilir. Balıklarımız çok taze. Bunlar Karadeniz hamsisidir. Kırklareli Kıyıköy’den gelen hamsiler lezzetli ve herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Şınık, açıklamasının devamında bu hamsilerin fırtınadan kaçtığını da ifade ederek, vatandaşları balık almaya davet etti.

 

Marmara Denizini vuran fırtına sona erdi hamsiler yeniden ağlara takılmaya başladı, kilosu 50 TL'den satılan hamsi yüz güldürüyor - Resim : 2