Marmara’da 5,1 büyüklüğünde deprem! Ahmet Ercan, ilk açıklamayı tv100’e yaptı: Bunun için çok uzun bir zaman var

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Depremler, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Yalova, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. Büyük paniğe yol açan depremin ardından tv100 ekranlarına bağlanan Türk Bilim İnsanı ve Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “5,1’lik depremler bu bölgede yıkıcı değildir. Arkasından büyük bir deprem geliyor uyarısı yapmıyorum. Çünkü bunun için çok uzun bir zaman var” değerlendirmesinde bulundu.

Gemlik Körfezi'nde saat 10.42'de 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremden 3 dakika sonra 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Paniğe neden olan depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan, tv100 ekranlarında yayınlanan 9’dan 12’ye programında önemli değerlendirmelerde bulundu.

“BUNUN İÇİN ÇOK UZUN BİR ZAMAN VAR”

5,1 büyüklüğündeki depremlerin bölgede yıkıcı olmadığının altını çizen Ahmet Ercan, “Marmara’daki depremleri bir bütün olarak almak gerekiyor. Çünkü Marmara’daki geçmiş yıllardaki deprem oluşlarını incelediğimiz zaman Marmara’nın bir bütün olarak davrandığını görüyoruz. 1894 ve 1999 depremleri ve Erdek’te olan 1963 depremleri bunların hepsi bir bütündür. Bütün Marmara’da olan depremlerin hepsi ayrı kollarda oluşuyor. 5,1’lik depremler bu bölgede yıkıcı değildir. Bölgedeki yıkıcı değer 6,4’tür. Bugünkü deprem beklediğim 6,4 büyüklüğündeki depremin öncüsü olabilir. Arkasından büyük bir deprem geliyor uyarısı yapmıyorum. Çünkü bunun için çok uzun bir zaman var” ifadelerini kullandı.