Marmara'da bir ilde daha ormana giriş yasağı: Valilik duyurdu

Bolu Valiliği’nce yangınların önüne geçilmesi amacıyla ormanlara girişlerin 30 Eylül’e kadar yasaklandığı kaydedildi.

Marmara'da bir ilde daha ormana giriş yasağı: Valilik duyurdu

Açıklama Valilik tarafından yapıldı. Sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, il sınırlarındaki bütün ormanlık alanlara, yetkililer ve orman idaresince yasal veya zorunlu sebeplere izin verileceklerin dışında, belirlenen alanların haricindeki bütün girişlerin 30 Eylül 2023 tarihine dek yasaklandığı kaydedildi.

ORMANLARA GİRİŞ BELİRLİ KURALLARLA GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK

Orman parkları içerisinde belirlenmiş piknik alanlarında 10.00-20.00 saatleri arasında ocak, barbekü, mangal ve piknik tüpü (semaver hariç) kullanılarak ateşli piknik yapılabileceği, milli park ve tabiat parkları içerisindeki piknik alanlarında ise 10.00-20.00 saatlerinde yalnızca piknik tüpü kullanılarak ateşli piknik yapılabileceği, bu alanlarda ilgili idarenin belirlediği şekilde ateşsiz piknik ve diğer rekreatif faaliyetler gerçekleştirilebileceği aktarıldı.

Marmara'da bir ilde daha ormana giriş yasağı: Valilik duyurdu - Resim : 1

YANGIN RİSKİNE KARŞI ÖNLEYİCİ TÜM TEDBİRLER ALINACAK

Belirtilen yerler ve koşullar dışındaki ormanlık alanlarda piknik, çoban ve avcı ateşleri ile benzeri her türlü ateşin yakılması, mangal, semaver, piknik tüpü, barbekü kullanarak ateşli veya ateşsiz piknik yapılmasının yasak olduğu anlatılan açıklamada, orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşlarının, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacağı vurgulandı.

Açıklamada, kararlara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereği idari yaptırım uygulanacağı, eylemleri ayrı bir suç teşkil edenler hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.