Marmaris’te safari faciası! Çok sayıda ölü ve yaralı var!

36 can kaybının yaşandığı Gaziantep ve Mardin'deki feci kazaların yankısı sürerken bir acı haberde Marmaris’ten geldi. Cip ile safariye çıkan turistlerin bindiği cipin devrilmesi sonucu 5 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Marmaris’te safari faciası! Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Türkiye son dönemde yaşanan feci kazalarla sarsıldı. Bu kazalara bir yenisi eklendi. Turistleri taşıyan safari aracı seyir halindeyken kontrolden çıkarak devrildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris’ten sabah saatlerinde ciple safari turuna çıkan Irak uyruklu oldukları ileri sürülen grubun içinde bulunduğu cip Marmaris’e dönüş yolunda kaza yaptı.
Datça-Marmaris Karayolu Armutalan Tepesi Mezargediği mevkiinde devrilen cipte bulunanlardan ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Yol trafiğe kapatıldı.

3 kişi gözaltına alındı

Yürütülen soruşturmada kazaya karışan 2 araç sürücüsünün yanı sıra tur şirketi sahibinin de gözaltına alındığı belirtildi. Kazayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Marmaris Datça çevre yolu (D400 karayolu) üzerinde seyir halinde olan tur aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek takla atması sonucu araçta bulunan yolculardan 5 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştır. Mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili derhal soruşturma başlatılmış ve iki cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Cenazelerin kimlik tespiti, ölü muayene ve otopsi işlemleri Cumhuriyet Savcılarımız nezaretinde devam etmekte olup olayla ilgili araç sürüleri M.A. ve A.K.T. ile tur şirketi sahibi C.A. gözaltına alınmıştır. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam ediliyor."

Gaziantep ve Mardin'de iki dehşet kaza

Geçtiğimiz Cumartesi günü Gaziantep'te bir otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu olay yerine gelen ekiplere otobüs çarptı, 15 kişi öldü. Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı, 20 kişi öldü.