Maske zorunluluğu kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Okullarda maske yasağı kalktı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın günlerdir beklenilen Bilim Kurulu toplandı. Maske zorunluluğu kalktı mı? Bakan Koca maske ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Bakan Koca tüm merak edilenlere yanıt verdi. Okullarda maske yasağı kalktı mı?

Maske zorunluluğu kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Okullarda maske yasağı kalktı mı?

17 Kasım 2019 tarihinde Çin'de ortaya çıkan bu salgın tüm dünyayı etkisi altına aldı. Maske zorunluluğu kalktı mı? Koronavirüs salgınında aşının olumlu etkilerini görürken vatandaşlar maske zorunluluğunun ne zaman kalkacağını merak etti. Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Uzun bir aranın ardından toplanan Bilim Kurulu önemli açıklamlar yaptı. Okullarda maske yasağı kalktı mı? Kurul maskeler ile ilgili çıkan kararları duyurdu. Kapalı alanda maske takılacak mı? İşte, Bakan Koca'nın açıklamalarıyla maske hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizde...

Maske zorunluluğu kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Okullarda maske yasağı kalktı mı? - Resim : 1

Maske zorunluluğu kalktı mı?

Uzun bir aranın ardından Bilim Kurulu önemli duyurular yapmak için tekrar toplandı. Bilim Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik meseleleri konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun olağanüstü bir süreç dışında toplantı yapmayacağını söyledi. Toplanan Bilim Kurulu'nda; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını belirtti. "Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz" diyen Bakan Koca vatandaşları sevindirdi. 

Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı sonrası maske ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kalkarken, sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında bir müddet maske kullanımının devam edeceğini söyledi.

Maske zorunluluğu kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Okullarda maske yasağı kalktı mı? - Resim : 3

Okullarda maske yasağı kalktı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından öğrencileri sevindirecek bir haber verdi. Maske ile ilgili alınan kararlar hakkında konuşan Bakan Koca şunları söyledi:

-Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor.

-Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!

-Hatıra fotoğrafımızı çektirelim. Okullarda maske mecburiyeti kalktı.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'de "Mili Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesinde, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye kadar 18 milyonun eğitim aldığı tüm okullarda artık kapalı mekanlarda maske kullanımını; hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimiz için kaldırmış bulunuyoruz." sözleriyle okullarda maske zorunluluğunun kalktığını bir kez daha duyurdu.